Русия е удивена от оценките, които шефът на европейската дипломация

...
Русия е удивена от оценките, които шефът на европейската дипломация
Коментари Харесай

Русия е удивена от оценките на Борел за посещението му в Москва

Русия е удивена от оценките, които шефът на европейската дипломация Жозеп Борел даде за визитата си в Москва. Това споделиха от съветското министерство на външните работи пред ТАСС в коментар на изказването, което висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността направи през вчерашния ден в Туитър, откакто се върна в Брюксел.

"С учудване се запознахме с оценките на Борел за резултатите от визитата, те контрастират мощно с неговите изказвания, направени на конференция в Москва ", обявиха от съветското външно министерство. Събеседниците на ТАСС означиха, че европейският топ посланик е имал "всички благоприятни условия незабавно да даде лична оценка " на визитата си по време на заключителната конференция с съветския министър на външните работи Сергей Лавров. Те припомниха, че Лавров е коментирал резултатите от договарянията в наличието на Борел.

"Никой не ограничи (върховния представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността) нито във времето, нито във формата ", означиха от съветското външно министерство. Събеседниците на ТАСС позволиха, че "може би, при идването в Брюксел, са обяснили на шефа на европейската дипломация по какъв начин би трябвало да подреди акцентите ". "Но тогава това единствено удостоверява по какъв начин и от кого в действителност се дефинира политиката на Европейски Съюз ", означиха от съветското министерство на външните работи.

Жозеп Борел бе на посещаване в Русия от 4 до 6 февруари, напомня ТАСС. Той се срещна с Лавров в петък. Тогава Борел сподели, че Европейски Съюз и Русия са провели "открит и почтен разговор " по всички въпроси от двустранните връзки, в това число за "поддръжката от Брюксел на блогъра Алексей Навални и изпъждане от Русия на западни дипломати, взели участие в неразрешени протестни акции " в поддръжка на опозиционера, отбелязва ТАСС.

Вчера шефът на европейската дипломация сподели, че е смутен от отхвърли на съветските управляващи да водят "по-конструктивен разговор " с Европейски Съюз. "Това е почтено за жалост и ние би трябвало да си създадем изводите от това ", написа той в Туитър.

Борел загатна за допустимо налагане от Европейски Съюз на наказания против Русия поради обстановката към Навални, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР