Русия е ударила военна цел в западната Хмелницка област на

...
Русия е ударила военна цел в западната Хмелницка област на
Коментари Харесай

Русия е ударила военно летище в Хмелницки

Русия е блъснала военна цел в западната Хмелницка област на Украйна при въздушни удари рано в понеделник и пет самолета са били извадени от строя, сподели губернаторът на региона, представен от Ройтерс.

Русия постоянно нападна с ракети и дронове цели, в това число в Западна Украйна след пълномащабното си навлизане. Украинските публични лица обичайно не признават по кое време са нанесени удари по военни цели.

" В момента продължава работата по преодоляването на пожари в хранилища за горива и смазочни материали и муниции ", написа регионалният шеф на Хмелницка област в " Телеграм "

Службата сподели още, че се работи по възобновяване на пистата.Засега обаче не се дава информация за мястото или местата които са ударени. Преди войната в региона е имало огромно военно летище.

Припомняме, че в Хмелницки по-рано този месец съветската страна удари и огромен склад за муниции.

Тази нощ Русия нападна с дронове и ракети и Киев и Одеса, като в столицата има потърпевши хора от падналите парчета от свалени дронове и ракети, оповестиха от Военната администрация на Киев.

Руска офанзива с дрон през нощта повреди част от инфраструктурата в украинското черноморско пристанище Одеса, което е основно за износа на зърно, оповестиха украинските военни в понеделник.

" В резултат на попадението избухна пожар в пристанищната инфраструктура на Одеса. Той беше бързо сподавен. Информацията за размера на вредите се актуализира ", заяви южното командване на военните във  " Facebook "

Военните не прецизираха дали вредите на пристанището заплашват износа на зърно. Единствено през пристанищата в региона на Одеса Украйна може да изнася зърно и други хранителни артикули като част от зърнената договорка.
ТЕМА преди 2 часа 608 преди 5 часа 702 преди 17 часа 1251
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР