Русия е убила цивилни при бомбардировки в Сирия и сирийски

...
Русия е убила цивилни при бомбардировки в Сирия и сирийски
Коментари Харесай

Русия и Турция са извършили военни престъпления в Сирия, намекнаха в ООН

Русия е умъртвила цивилни при бомбардировки в Сирия и сирийски бунтовници, подкрепяни от Турция, са направили убийства и грабежи в кюрдски региони. Тези дейности може да граничат с военни закононарушения, осъществени от Москва и Анкара, оповестиха проверяващи от Организация на обединените нации, представени от Агенция Франс Прес.

Доклад на комисия на международната организация, който покрива интервала от юли 2019 година до февруари 2020 година, разкрива, че Русия е бомбардирала пазар и лагер за разселени хора. При ударите са убити десетки цивилни през юли и август 2019 година

При двата случая съветските Военновъздушни сили не са направили набези по съответни военни обекти, а безразборни офанзиви по цивилни региони, което граничи с военно закононарушение, написа в отчета.

Също се разказват зверства на подкрепяни от Турция бунтовници по време на набези в следени от кюрди региони. Ако бунтовниците са работили под контрола на турската войска, тези командири може би са виновни за военни закононарушения, сигнализират създателите на отчета.

Следователите от Организация на обединените нации приканват да се подведат под отговорност причинителите на тези закононарушения.

Конкретно Русия се упреква за бомбардиране на град Маарат ал Нуман на 22 юли, когато са убити минимум 43 цивилни. Две жилищни здания и 25 магазина са унищожени, откакто минимум два съветски самолета са изхвърчали от военновъздушната база " Хмеймим " и са обиколили региона. Седмици по-късно при офанзиви са убити минимум 20 души, в това число 8 дами и 6 деца, а 40 са потърпевши.

Разследващите се основават на свидетелски показания, видеоклипове, данни, прихващане на връзки и други.

В отчета също се приканва Турция да проверява дали е провела въздушна офанзива по граждански ескорт предишния октомври, при която са починали 11 души. Анкара отхвърля да е забъркана.

Разкритията са оповестени на фона на напрежението сред Турция и Русия в Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР