Русия е убила близо 500 деца от началото на войната.

...
Русия е убила близо 500 деца от началото на войната.
Коментари Харесай

Украйна: Русия е убила близо 500 деца от началото на войната

Русия е умъртвила близо 500 деца от началото на войната. Това заяви " Укринформ ", базирайки се на основната прокуратура на Украйна.

" Към сутринта на 13 юли 2023 година повече от 1552 деца в Украйна са били убити или ранени в резултат на пълномащабната въоръжена експанзия на Руската Федерация ".

Според публична информация на прокурори 494 деца са били убити, а повече от 1058 - ранени с друга степен на тежест на контузиите.

Тя направи ангажимента, че тези данни не са дефинитивни, защото се работи по установяването им в регионите на дейни военни дейности, във краткотрайно окупираните зони и освободените територии. 

Най-много деца са били убити или ранени в Донецка област - 472, Харковска - 297, Киевска - 129, Херсонска - 116, Запорожка - 97, Николаевска - 89, Днепропетровска - 83, Черниговска - 71, и Луганска - 67.

Вчера шест деца на възраст сред 3 и 18 години пострадаха при съветски обстрел в Запорожка област.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР