Русия е страна, пълна с изненадиТова лято хората в странатабяха

...
Русия е страна, пълна с изненадиТова лято хората в странатабяха
Коментари Харесай

“Акт на отмъщение и възмездие”. Как реагира Русия след самолетната катастрофа на Пригожин

Русия е страна, цялостна с изненади
Това лято хората в странатабяха шокирани, откакто безпилотни самолети на няколко пъти нападнаха центъра на Москва, предизвиквайки детонации и повреди на здания, оповестяват отБи Би Си.

След това съветската рубла се срина ненадейно - за малко курсът на $ надвиши 100 рубли.

Към това се прибавя и несполучливата задача до Луната: Руският спускаем уред " Луна-25 " беше загубен в космоса, погубен при конфликта си с лунната повърхнина предходната седмица.

Но през днешния ден, откакто се появи новината, че самолетът на Евгений Пригожин е паднал от небето и се е разрушил в Тверска област, множеството хора надалеч не бяха шокирани. Всъщност, множеството руснаци евентуално бяха сюрпризирани, че това не се е случило по-рано.

От седмици в Русия се спекулираше каква тъкмо орис чака Евгений Пригожин. Точно преди два месеца шефът на " Вагнер " стартира своя къс протест.

Неговите наемници завзеха огромен съветски град и даже потеглиха към Москва. След като протестът беше преустановен, мнозина смятаха, че дните на Пригожин са преброени. В края на краищата протестът беше доста оскърбление за Кремъл, а президентът Путин не е от хората, които простят и не помнят.

Около час след злополуката съветската Федерална авиационна организация " Росавиация " разгласява изказване, в което удостоверява, че името на Евгений Пригожин е попадало в листата на пасажерите.

Това е извънредно бързо за Росавиация: нормално организацията реагира доста по-бавно на сходни произшествия.

Руската държавна телевизия лимитира до най-малко репортажите за случая, като цитира държавни чиновници без коментар. В основната си вечерна новинарска емисия следеният от Кремъл Първи канал посвети единствено 30 секунди на историята.

Добре прочут факт в Русия е, че държавните телевизионни канали постоянно изчакват, до момента в който получат публични указания по отношение на тона на репортажите.

Що се отнася до самата група " Вагнер ", каналите в Телеграм, свързани с наемниците, настояват, че Пригожин " е бил погубен от предателите на Русия ". В щаба на " Вагнер " в град Санкт Петербург се появи спонтанен параклис. Снимки в съветските медии демонстрират хора, които носят цветя и свещи в центъра " Вагнер ".

Сега вниманието се насочва към случилото се на борда на самолета. Според съветските медии проверяващите преглеждат редица вероятни аргументи, в това число " външни дейности ".

Коментирайки случая, политическият анализатор Татяна Становая съобщи, че повода за самолетната злополука не е значима - по-значимо е посланието, което тя изпраща към всички други евентуални бунтовници: От позиция на Путин, както и на мнозина измежду чиновниците в областта на сигурността и военните, гибелта на Пригожин би трябвало да послужи за урок. " " Всички ще възприемат това като акт на възмездие и отмъщение ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР