Русия е спечелила милиарди долари от износ на петрол, въпреки

...
Русия е спечелила милиарди долари от износ на петрол, въпреки
Коментари Харесай

Русия спечели милиарди долари от продажби на петрол, въпреки санкциите

Русия е спечелила милиарди долари от експорт на нефт, макар глобите на Европейския съюз (ЕС), написа вестник Express. " Руската петролна промишленост наподобява устоява на натиска на западните наказания, в случай че се съди по възобновяване на добива на нефт в страната ", се споделя в обявата. Отбелязва се, че броят в страната на новите сондажи за нефт е повишен със 7% през предходната година.

Според специалисти, интервюирани от английския вестник, Русия е съумяла да резервира множеството от компетенциите, активите и технологиите в региона на нефтения бранш.

Изданието изяснява, че решението на съветския президент Владимир Путин, който подписа декрет за подмяна на оператора на плана Сахалин-2, Sakhalin Energy, с ново съветско юридическо лице и прекачване на имуществото на компанията като държавна благосъстоятелност, не е било удобно за производителите на гориво от " неприятелските " страни.

През октомври 2022 година стана известно, че общите загуби за съветския бюджет от блокирането на плана " Сахалин-1 " от някогашния му оператор Exxon Neftegaz Limited, възлизат на към 4 милиарда рубли на месец, в това число загубата на бюджета на Сахалинска област - към два милиарда рубли. Exxon Neftegaz Limited е дъщерно сдружение на ExxonMobil, притежаващо 30% от плана " Сахалин-1 ".

През март предходната година компанията разгласи отдръпването си от плана, след което блокира работата му. През май Exxon Neftegaz Limited понижи добива от плана от 220 хиляди на 10 хиляди барела на денонощие. В резултат на това, общите загуби от дейностите на американската компания, по оценка на съветските управляващи, възлизат на минимум 20 милиарда рубли (около 2,8 милиарда $ по настоящия курс).
 Какви са големите облаги на петролните и газови компании в света за предходната година
Какви са големите облаги на петролните и газови компании в света за предходната година

Оценката е на МАЕ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР