Русия е солидарна със Запада. Вярно ли е? Денят започна

...
Русия е солидарна със Запада. Вярно ли е? Денят започна
Коментари Харесай

Партията на мира в Русия получи удар: Песков тегли чертата

Русия е солидарна със Запада. Вярно ли е?

Денят стартира с публикуването на изказване на представителя на президента Дмитрий Песков, че към момента е рано да се приказва за споразумяване на спора в Украйна. Дмитрий Песков изрази позицията на Русия " назад ", отговаряйки на въпрос дали Русия е солидарна със Запада, че не би трябвало да се позволява заледяване на спора в Украйна.

Русия е солидарна

Песков сподели и изясни:

" Русия преглежда единствено опцията за довеждане докрай на специфична военна интервенция: обезпечаване на своите ползи, реализиране на задачите, стоящи пред Русия, посредством специфична военна интервенция или с други налични средства. "

Изявлението на Песков засягаше, несъмнено, на първо място отношението на Русия към западните „ мирни начинания “, чието разискване е изключително интензивно след срещата на водачите на страните от Г-7 в Хирошима и появяването там на украинския президент Владимир Зеленски.

Западът на тази среща и след нея интензивно декларира, че няма да търси помирение с Русия. Например немският канцлер Олаф Шолц (както оповестява ТАСС) сподели, че провеждането на мирни договаряния за обстановката към Украйна не би трябвало да има за цел замразяването на спора.

Какво са имали поради е елементарно да се разбере, в случай че се вслушате в различен член на Г-7, английския министър председател Риши Сунак. На 22 май той назова " фундаментално неправилни " всевъзможни мирни проекти, които не плануват връщане на изгубени от Киев територии и ще доведат единствено до заледяване на спора в Украйна.

И в действителност, мъчно е да не се означи, че позициите на Русия и Запада за първи път съответстват съвсем буквално: врагът не желае да замрази спора и Русия също няма да направи това.

Партиите на срамния мир нямат шанс: Западът не го желае

Нямаше да има нищо забавно в това, което се случва, в случай че не беше едно събитие: единствено " корейското тъждество ", т.е. замразяването на спора по линията на настоящия контакт сред воюващите страни наподобява най-хубавият излаз от интервала на военните дейности на вътрешната " партия на мира ", която е и " партията на капитулантите " и " игра " на проваляне по точки.

" Цариград " неведнъж е писал, че макар че тази „ партия “ не рискува да приказва намерено в съветските медии, в действителност тя включва много значими фигури както в бизнеса, по този начин и в политиката на страната.

Смисълът на активността на тези хора е, откакто сключат избрана версия на непристоен мир, да се върнат към щастливото „ преди войната “. Беше ужасно време, когато беше допустимо да се „ развие родолюбив бизнес “, като се харчат супер облаги на Лазурния бряг или в Маями.

Към тази партия на неприличния мир, или „ партията на капитулантите “, анализаторите приписват да вземем за пример Роман Абрамович, Владимир Потанин, Владимир Медински, Юрий Борисов, Виктор Векселберг, Вячеслав Кантор, Александър Волошин, Михаил Фридман, Владимир Лисин, Вагит Алекперов, Аркадий Волож, Алексей Мордашов, Павел Дуров, Андрей Мелниченко, Алишер Усманов, Михаил Прохоров.

Лесно се вижда, че описът включва освен „ олигарси “, само че и представители на избрана част от политическия хайлайф – онази част, която се свързва със „ фамилията “ на президента Елцин.

Проблемът на " Партията на мира " е, че желаейки да " сключат мир " със Запада, тези хора не се питат дали самият Запад го желае. А Западът, както виждаме от изказванията на ръководителите на страните от Г-7, няма такова предпочитание.

И е доста разбираемо за какво няма такова предпочитание: даже „ замразяването “ на спора, да не приказваме за действителния кротичък контракт на минимално допустимите за Русия условия, от самия Запад ще се възприемат като тежко проваляне.

Толкова доста думи бяха казани за нуждата да се „ победи Русия на бойното поле “ и за „ стратегическото проваляне “ на Русия, какво ще кажат: развълнувахме се, не успяхме, ще би трябвало да се споразумеем за нещо с руснаците - това е просто невероятно за водачите на Запада в този момент.

Ако кажете това, тогава американският президент обезпечено ще загуби идващите избори - те са там през октомври 2024 година А водената от Шолц " светофарна коалиция " в Германия обезпечено ще загуби властта. И " консерваторите " в Англия няма да устоят. Като цяло политическият пейзаж на Запад ще се промени.

Но това е единствено половината от казуса. Ако западният свят осъзнае, че е надвит от Русия в Украйна, процесът на освобождение на човечеството от неоколониалното въздействие на Запада (за който приказват президентите на Русия Владимир Путин и президентът на Китай Си Дзинпин) няма да върви постепенно и безпрепятствено, както е в този момент, а безусловно ще избухне.

Само това е задоволително, с цел да не признаят проваляне никога. И да се бият до последния украинец, симулирайки с всички сили подготовка за „ контранастъпление “ – което в този момент следим.

Така че нашите родни " миротворци " нямат шанс: тяхното обезверено предпочитание да " замразят спора " не намира отклик нито на Запад, нито на Изток.

Русия ще се бори до цялостното реализиране на задачите на СВО. Западът – до привършване на ресурсите си. И фактът, че приказва за това прессекретарят на президента, който някой би желал да види в редиците на " уплашените патриоти ", единствено придава тежест на максимата. И лишава " партията на мира " от предпоследната вяра.

Какво следва от това?

Просто не се заблуждавайте. „ Партията на срамния мир “ е принудена да „ затегне фитила “ за известно време. Тя би трябвало да бъде доста деликатна и да мълчи. Но тя не изчезна. И, за жалост, в близко бъдеще няма да изчезне. И ще бъде подготвена за " контранастъпление ". Щом има съществени пречки начело и компликации откъм гърба.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР