Русия е съставила списъци с 40 хиляди бойци от сирийската

...
Русия е съставила списъци с 40 хиляди бойци от сирийската
Коментари Харесай

Хиляди сирийци искат да се бият за Русия в Украйна


Русия е съставила описи с 40 хиляди бойци от сирийската войска и съюзни на нея милиции, които са изразили предпочитание да се бият на страната на съветските сили в Украйна, съобщи през днешния ден основаният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кремъл разгласи на 11 март, че приветства идването на доброволци, в това число и на такива, идващи от Сирия, които да се борят дружно с съветската войска в Украйна.

Според Сирийския център съветски офицери, в съгласуваност със сирийската войска и съюзните ѝ милиции, са отворили бюра за записване в регионите на Сирия, следени от режима на президента Башар ал Асад.

" Досега над 40 хиляди сирийци са се записали да се бият на страната на Русия в Украйна ", съобщи Рами Абдел Рахман, началник на Сирийския център, който разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия.

Руски офицери, ситуирани на сирийска територия в границите на интервенцията на Москва в Сирия през 2015 година, до момента са одобрили кандидатурите на 22 хиляди от изявилите предпочитание да се бият в Украйна.

В Сирия бойците печелят от 13 до 32 евро на месец, а Русия дава обещание заплата от 1100 $ на тези, които са подготвени да се бият в Украйна, отбелязва Сирийският център за наблюдаване на човешките права.

Освен това се плануват компенсации от по 7700 $ при положение на раняване и по 16 500 $, които ще бъдат изплатени на фамилиите на доброволците, в случай че бъдат убити.

Най-малко 18 хиляди души ще бъдат сложени под контрола на частната военна компания " Вагнер ", която има връзки с Кремъл, оповестява центърът, като в това време отбелязва, че към този момент не разполага с информация сирийски доброволци да са отпътували за Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР