Русия е събрала над 94 000 войници близо до границите

...
Русия е събрала над 94 000 войници близо до границите
Коментари Харесай

Русия се готви за мащабна инвазия в Украйна в края на януари


Русия е събрала над 94 000 бойци покрай границите на Украйна и може би се приготвя за огромна военна атака в края на януари, сподели министърът на защитата на Украйна Алексей Резников пред Народното събрание, базирайки се на отчети на разузнаването, предава Reuters, написа организация " Фокус ".

Резников сподели, че Украйна няма да направи нищо, с цел да предизвика обстановката, само че е подготвена да отвърне, в случай че Русия стартира офанзива. Украйна и нейните съдружници в НАТО сигнализираха за придвижването на съветски войски покрай границите на Украйна тази година, което провокира терзания, че тлеещият спор в Източна Украйна може да избухне в открита война.

„ Нашето разузнаване проучва всички сюжети, в това число и най-лошия “, сподели Резников. " В него се отбелязва, че съществува възможност от огромна ескалация от Русия. Най-вероятният миг за постигане на подготвеност за ескалация ще бъде краят на януари. " Украйна притисна съдружниците си от Европейския съюз и НАТО тази седмица да приготвят непоколебим пакет от наказания, с цел да откажат Русия от започване на атака. Москва от своя страна упрекна Украйна и Съединените щати в дестабилизиращо държание и допусна, че Киев може да се готви да стартира лична атака в Източна Украйна, което украинските управляващи изрично отхвърлят.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен в четвъртък предизвести Москва за " сериозните разноски ", които Русия ще заплати при положение на ескалация, като прикани съветския си сътрудник да търси дипломатически излаз от рецесията. Блинкен сподели, че е евентуално президентите Джо Байдън и Владимир Путин да приказват скоро. В момента се работи за образуване на видео диалог сред тях, заяви представителят на съветския президент ден след срещата сред Блинкен и Лавров, с цел да обсъдят рецесията в Украйна. Връзките на Украйна с Русия се сринаха през 2014 година, откакто подкрепяните от Москва сили завзеха територия в Източна Украйна. Киев споделя, че към 14 000 души са били убити в сражения от този момент.



От началото на последната рецесия Москва насочи претенции за правно обвързващи гаранции за сигурност от Запада, че НАТО няма да одобри Украйна за член или да разположи там ракетни системи, ориентирани към Русия. Украйна съобщи, че Русия няма дума за упоритостите на Киев да се причисли към НАТО и отхвърли всевъзможни гаранции за сигурност като нелегитимни. „ Ескалацията е евентуален сюжет, само че не е неминуем и нашата задача е да го предотвратим “, сподели Резников. „ Трябва да създадем цената на ескалацията неприемлива за агресора.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР