Русия е решила да оптимизира числеността на своя дипломатически персонал

...
Русия е решила да оптимизира числеността на своя дипломатически персонал
Коментари Харесай

Русия оптимизира броя на дипломатите си в Киев

Русия е решила " да усъвършенства " числеността на своя дипломатически личен състав в Украйна, заяви през днешния ден говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от международните организации.

Захарова не посочи дали това значи понижаване на броя на чиновниците, само че обърна внимание, че посолството и консулствата на Русия в Украйна не престават да извършват главните си функционалности. Тя аргументира решението с " вероятни провокации от страна на киевския режим или трети страни ".

Напрежението към Украйна набъбна през последните седмици на фона на скупчването на съветски войски по границата сред двете страни. Западът предизвестява, че Москва може да възнамерява нахлуване, само че тя отхвърля да има такива планове.

Украинското държавно управление прикани през днешния ден жителите на страната да останат спокойни и единни, като увери, че въоръжените й сили са подготвени да отхвърлен всяка офанзива, съобщи Ройтерс.

" Сега е от сериозно значение да останем спокойни и единни в (Украйна) и да заобикаляме дейности, които подкопават стабилността и всяват суматоха ", сподели министерството на външните работи. В официалното съобщение написа още, че " украинските въоръжени сили непрекъснато следят развитията и са подготвени да отхвърлен всяко посягане против териториалната целокупност и суверенитета " на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР