Русия е разработила план на стойност 8 милиарда долара за

...
Русия е разработила план на стойност 8 милиарда долара за
Коментари Харесай

Кремъл със спасителен план за $8 млрд. за противодействие на западните санкции

Русия е създала проект на стойност 8 милиарда $ за противопоставяне на последствията от интернационалните наказания, наложени поради съветската военна интервенция в Украйна, съобщи министър председателят на страната Михаил Мишустин, оповестява " Файненшъл таймс ".

Очаква се държавното управление да утвърди проекта, съдържащ повече от 100 финансови начинания за към 1 трлн рубли за за поддръжка на съветската стопанска система и жители, уточни той.

" Прилагането на целия набор от ограничения би трябвало да обезпечи оптималната еластичност на стопанската система, да отстрани вътрешните ограничавания за бизнеса и да даде на бизнесмените повече независимост “, сподели Мишустин.

Програмата ще помогне на бизнеса " да концентрира напъните и ресурсите си върху преконфигурирането на индустриалните и логистичните връзки, да подкрепи гладкото действие на предприятията и да помогне за поддържане на заетостта посредством попречване затварянето на производството, стратегии за преквалификация, разширение на обществения контракт, усилване на подвижността на трудовите запаси “, добави той.

Коментарите идват, откакто Англия и Европейски Съюз постановиха във вторник нови наказания против съветски предприемачи.

До момента против Русия са наложени над 6000 наказания, от които 3646 са наложени след началото на специфичната военна интервенция в Украйна.

Чрез досегашните западни наказания към този момент бяха замразени към 300 милиарда $ от 643 милиарда $ запаси в задгранична валута на Руската централна банка, ограничавайки способността на Москва да поддържа рублата и увеличавайки рисковете за първи държавен банкрут от 1998 година насам.

По-рано тази седмица министърът на финансите на Русия упрекна западните страни, че се пробват да наложат " изкуствено несъблюдение (default) “ на държавния дълг на Москва, защото тя се готви да изплаща лихви по дълга си в задгранична валута в рубли.

Междувременно съветското външно министерство заяви малко по-рано във вторник, че Москва е наложила персонални наказания против президента на Съединени американски щати Джо Байдън и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, както и против още 11 публични американски лица.
ТЕМА преди 14 минути 190 преди 49 минути 1353 преди 2 часа 1241
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР