Русия е разположила повече от 500 сирийски бойци в Украйна

...
Русия е разположила повече от 500 сирийски бойци в Украйна
Коментари Харесай

Русия е разположила повече от 500 сирийски бойци в Украйна

Русия е разположила повече от 500 сирийски бойци в Украйна най-вече за небойни функции. Те имат съществена задача да охраняват уреди в Луганск и Донецк. Това беше разкрито от следствие на медията Middle East Eye, позоваващо се на източници от районни разузнавания в Близкия изток, съобщи De Re Militari.

Бойците са привлечени основно от проправителствени елементи, които са били подкрепяни и обучавани от Русия, станали едни от най-бруталните и ефикасни бойни обединения в гражданския спор в Сирия: 25-та дивизия на силите за специфични задачи, известна като " Тигри ", Пети корпус и Лиуа ал-Кудс, милиция, формирана най-вече от палестински сирийци. Служител на сирийското държавно управление споделя информация на MEE, че Русия е вербувала сирийците посредством своите специфични сили и Вагнер.

През март съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че Москва е получила повече от 16 000 заявки от хора в страни от Близкия изток за присъединяване в Украйна. Това обаче беше възприето от доста наблюдаващи като опит да се изплашат Украйна и други европейски страни в ранните дни на спора. Официалният канал в Телеграм на така наречен Ловци на ИД - подкрепяна от Русия група, основана през 2017 - също насочи необятно публикуван апел към новобранците да се явят в базата си в Хомс за регистрация, с цел да се бият дружно с руснаците в Украйна.

Вече има известия за сирийски жертви в Източна Украйна. Сирийската обсерватория за правата на индивида, основана в Обединеното кралство активистка група, която следи спора в Сирия, съобщи по-рано този месец, че 9 бойци от Лиуа ал Кудс и " Тигрите " са починали от септември. Организацията също по този начин твърди, че 2000 сирийски бойци са взели участие в защитата на окупираната от Русия територия в Херсон и Донецк. Източник от сирийското държавно управление обаче споделя пред MEE, че броят на сирийските жертви е доста по-висок от докладвания, като до момента най-малко 50 са убити при украински офанзиви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР