Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 допълнителни

...
Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 допълнителни
Коментари Харесай

Мир? Русия прати бонус 7000 военни на границата с Украйна

Русия е разположила на границата с Украйна до 7000 спомагателни военни, някои от които са пристигнали в сряда, заяви почитан представител на Белия дом, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това изказване е пристигнало, откакто Москва разгласи, че е почнала отчасти евакуиране на своите сили от региона.

В сряда " руснаците оповестиха, че изтеглят бойци от границата с Украйна... Сега знаем, че това е неистина. В реалност към този момент потвърдихме, че през последните дни Русия е нараснала своето наличие по продължение на границата с Украйна с до 7000 военни, някои от които са пристигнали в сряда “, съобщи източникът от американското президентство, поискал анонимност.

" Русия споделя, че желае да откри дипломатическо решение, само че нейните дейности сочат противоположното. Надяваме се тя да смени посоката преди да е почнала пагубна и разрушителна война ", посочи представителят на Белия дом.

Той предизвести, че Москва " във всеки един миг " може да извърши интервенция, която да ѝ послужи като предлог за инвазия в Украйна.

Възможно е този предлог да бъде под разнообразни форми като провокация в Донбас или подправено нахлуване на украински сили на съветска територия, допусна анонимният източник.

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността в края на тази седмица и ще има редица срещи в коридорите на форума, заяви представителят на Белия дом.

В петък Харис ще организира диалози с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и с водачите на балтийските страни, а на идващия ден - с украинския президент Володимир Зеленски и с немския канцлер Олаф Шолц.

" Това ще е действителна опция да подчертаем нашия ангажимент за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", означи представителят на американското президентство.

Украйна не вижда признаци за евакуиране на съветските войски от региона на границата сред двете страни, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес и ДПА.

" Наблюдаваме дребни ротации. Не бих нарекъл тези ротации евакуиране на сили от Русия ", сподели украинският президент пред публичната телевизия.

Така Зеленски отхвърли изказванията на Москва, че е почнала да връща военни елементи в базите им. " Твърде рано е да се радваме ", предизвести той.

Украйна " не се опасява " и " ще се пази " против Русия, увери Зеленски в югоизточния град Мариупол, който се намира покрай фронтовата линия с проруските сепаратисти в Донбас.

Преди това украинският президент следи дружно с военни наблюдаващи от страни от НАТО, в това число Полша и Англия, учения на националните въоръжени сили в западната част на страната, отбелязва Ройтерс.

Руски бойни самолети рисково покрай американски над Средиземно море

Междувременно Министерство на защитата на Съединени американски щати заяви, че съветски бойни самолети са се доближили рисково покрай самолети на американските военноморски сили над Средиземно море в края на предходната седмица, съобщи Ройтерс.

Инцидентът е станал на фона на нарасналото напрежение сред двете страни поради скупчването от Русия на войски по границата ѝ с Украйна.

Макар че сходни взаимоотношения не са необичайност, последният подобен случай е станал в извънредно внимателен миг, когато една неправилна преценка може да провокира спомагателна ескалацияна напрежението.

Руски бойни самолети са се доближили до американски патрулни самолети " Посейдон " в интернационалното въздушно пространство над Средиземно море, сподели представител на Пентагона.

Той посочи, че никой не е потърпевш, само че добави, че сходни произшествия може да доведат до неточности, които на собствен ред да повлекат след себе си още по-опасни последствия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР