Русия е прекъснала един от пътищата за отстъпление от градаРуски

...
Русия е прекъснала един от пътищата за отстъпление от градаРуски
Коментари Харесай

Зеленски за Северодонецк: Там продължават тежки боеве - буквално за всеки метър

Русия е прекъснала един от пътищата за оттегляне от града

Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с града от другата страна на реката, с което са прекъснали един от вероятните пътища за евакуация на цивилни, базирайки се на информация от чиновници на локалната власт, съобщи Ройтерс, представена от.

Северодонецк стана епицентър на борбата за надзор над Донбаския район в Украйна, отбелязва организацията. Части от града бяха разрушени в едни от най-кръвопролитните боеве, откогато Кремъл стартира нашествието на 24 февруари.

"Ключовата тактическа цел на окупаторите не се е трансформирала: те оказват напън в Северодонецк, там не престават тежки боеве - безусловно за всеки метър ", сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в своето вечерно видеообръщение и добави, че съветските въоръжени сили се пробват да разположат в Донбас сили от запаса си.

Областният шеф на Луганск Сергий Гайдай сподели през вчерашния ден, че украински и съветски сили към момента водят борби по улиците на града. Руските сили са завладяли по-голямата част от града, само че украински сили са запазили контрола върху индустриална зона и химическия цех "Азот ", където са се приютили стотици цивилни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР