Русия е предприела трета нощна серия от нападения срещу Киев

...
Русия е предприела трета нощна серия от нападения срещу Киев
Коментари Харесай

Дронове Шахед аткуваха Киев: Русия отново засилва атаките

Русия е подхванала трета нощна серия от набези против Киев в границите на шест дни, оповестиха киевските управляващи, представени от Ройтерс. Дрон е поразил постройка в региона на Днепропетровск, до момента в който Москва ускорява офанзивите си против прилежащата страна.

Командването на Военновъздушни сили на Украйна заяви, че силите му са унищожили 21 от 26-те ирански дрона " Шахед ", изстреляни от Русия, до момента в който публични представители на Киев обявиха, че системите за противовъздушна защита са отстранили изпратените над града. По първични данни няма жертви или опустошения, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички противников цели бяха разпознати и свалени във въздушното пространство към столицата ", съобщи военната администрация на Киев в Телеграм, уточнявайки, че става дума за първични данни.

Сирените за въздушна паника звучаха тази нощ в продължение на няколко часа в Киев, околния район и по-голямата част от Източна Украйна. Ситуацията се успокои едвам към разсъмване.

Русия ускори офанзивите против Украйна преди предстоящата украинска контраатака. През последната седмица талази от безпилотни самолети и ракети нанесоха удари против Киев и други региони.

Един от дроновете е нанесъл през днешния ден удар по административна постройка в Днепър, административния център на Днепропетровска област, заяви губернаторът на региона Сергей Лисак в Телеграм, като я е запалил. До сутринта пожарът е бил сподавен.

Украинските елементи за противовъздушна защита са свалили седем дрона над района, добави Лисак.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР