Русия е предприела нова масирана ракетна атака по територията на

...
Русия е предприела нова масирана ракетна атака по територията на
Коментари Харесай

Украйна съобщава за нова масирана руска ракетна атака

Русия е подхванала нова масирана ракетна офанзива по територията на Украйна, предава Укринформ, като се базира на украинските военновъздушни сили. Използвани са крилати, балистични, балистични и управляеми ракети с въздушно базиране, както и бойни дронове.

Според информацията Русия е изстреляла 37 ракети и е пуснала три безпилотни летателни апарата. Осем ракети са свалени.

По-рано тази седмица представителят на военновъздушните сили съобщи, че Украйна страда от дефицит на ракети за противовъздушна защита. Не излиза наяве дали този, или различен фактор е повода за ниския % на попаденията, означи Ройтерс.

Повечето от употребяваните през нощта видове ракети са балистични, които летят с извънредно огромна скорост и са доста по-трудни за събаряне, допълниха военновъздушните сили.

" Трябва да се означи, че повече от 20 от всички изброени (оръжия), които не са включени в броя на свалените, не доближиха задачите си вследствие на дейни ограничения за противопоставяне от страна на силите за радиоелектронна битка ", се споделя в изказването.

Противовъздушната защита смъкна съветски ракети в минимум пет области на Украйна съгласно представители на локалните управляващи. Големият югоизточен град Днепър бе ударен, съобщи регионалният шеф, без да даде детайлности за това какво е било изумено.

Полицията в северната Черниговска област разгласява фотография на огромен кратер, формиран от свалена ракета. " В резултат на рухване на парчета от вражеска ракета са развалени няколко жилищни домове и нежилищни постройки, една постройка е на практика разрушена ", споделя полицията. Няма потърпевши хора.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР