Русия е предприела масирани атаки с ракети и безпилотни самолети,

...
Русия е предприела масирани атаки с ракети и безпилотни самолети,
Коментари Харесай

Масирана ракетна атака срещу Украйна, ракети летят над Молдова

Русия е подхванала масирани офанзиви с ракети и безпилотни самолети, съобщи Украйна, като ракета е минала през въздушното пространство на Молдова.

Сутринта " врагът нанесе удари по градове и обекти от сериозната инфраструктура ", обявиха военновъздушните сили, като прибавиха, че от Азовско море са изстреляни седем дрона " камикадзе " и шест крилати ракети " Калибр ".

Военновъздушните сили оповестиха, че са свалили пет безпилотни самолета и пет ракети " Калибр ".

В Харков са били атакувани " сериозни и инфраструктурни обекти ", което е довело до пожари, които са били " бързо " потушени, съобщи губернаторът Олег Синегубов.

По думите му никой не е потърпевш, само че някои елементи на града са без ток.

" Енергийна и промишлена инфраструктура " е потърпевша в Запорожие, като елементи от града са останали без електричество, съобщи локален чиновник Анатолий Куртев.

Куртев съобщи, че за един час са регистрирани 17 удара, което е " най-големият брой " от навлизането на Русия преди близо една година.

Украинският енергиен оператор " Укренерго " заяви, че са наранени " няколко уреди " в източните, западните и южните райони на Украйна, което е довело до спиране на електрозахранването в някои региони.

Русия също по този начин се е насочила към " електроцентрали и уреди на преносната система ", обявиха от " Укренерго " и прибавиха, че са въведени изключителни спирания на електрозахранването.

Кишинев прикани съветския дипломат

Молдова прикани посланика на Русия, откакто съветска ракета пресече въздушното пространство на страната.

Посланикът ще бъде извикан, " с цел да алармира на съветската страна за неприемливото нарушение на въздушното ни пространство от съветска ракета, която през днешния ден прелетя над суверенната територия на Република Молдова ", съобщи външното министерство в известие за медиите.

Министерството на защитата на Молдова заяви, че е разкрило ракета, която е пресякла въздушното пространство на Молдова с посока Украйна.

" Министерство на външните работи отбелязва, че съветската страна продължава нападателната си война против Украйна, а ракетните офанзиви против прилежащата ни страна засягат директно и отрицателно нашата страна ", се добавя в известието на външното министерство.

През октомври предходната година Молдова към този момент беше извикала пратеника на Москва, откакто съобщи, че съветски крилати ракети, ориентирани към Украйна, са пресекли въздушното ѝ пространство.

Новият случай последва известието от четвъртък на молдовската разследваща работа, че Русия работи за дестабилизация на страната.

Съобщението идва след мненията на украинския президент Володимир Зеленски, че Киев е прехванал проект на Москва " да разбие демокрацията в Молдова и да откри надзор над нея ".

" Ние изрично отхвърляме неотдавнашните вражески изказвания и дейности във връзка с Република Молдова, които се смятат за безусловно неприемливи от нашия народ ", съобщи представителят на молдовското външно министерство Даниел Вода.

Киев също съобщи, че ракети са минала и през въздушното пространство на Румъния, само че румънското министерство на защитата отхвърли да е имало нарушавания. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР