Русия е пратила в затвора повече от 200 пленени украински

...
Русия е пратила в затвора повече от 200 пленени украински
Коментари Харесай

Русия е пратила в затвора над 200 военнопленници

Русия е пратила в пандиза повече от 200 пленени украински бойци, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров в изявление за държавната осведомителна организация РИА, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Съдилищата на Руската федерация към този момент са осъдили повече от 200 представители на украински въоръжени формирования на дълги периоди отнемане от независимост за осъществяване на зверства ", съобщи Лавров.

Двете страни в спора се упрекват взаимно в осъществяването на многочислени издевателства във войната, която Русия стартира с пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Организация на обединените нации е разкрила непрекъснати доказателства за военни закононарушения и нарушавания на правата на индивида, осъществени от съветските управляващи, в това число изтезания, изнасилвания и депортиране на деца.

През март Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, в която се твърди, че насилственото депортиране на украински деца от страна на Москва е война е военно закононарушение.

" По пътя ни към реализиране на правораздаване главният резултат от годината е безспорно заповедта за арест, издадена от Международния углавен съд за Путин ", съобщи основният прокурор на Украйна Андрий Костин. " Историческо решение и явен сигнал, че никой не може да бъде над закона ", добави той.

Главната прокуратура на Украйна е записала повече от 121 000 съветски закононарушения, свързани с експанзия и  военни закононарушения, съгласно нейния уеб страница.

Организация на обединените нации пък е открила няколко случая, при които украинските управляващи са направили нарушавания на човешките права на хора, упреквани в съдействие с съветските управляващи, добавя Ройтерс.

Лавров декларира, че основният проверяващ орган на Русия - Следственият комитет, е почнал 4000 наказателни каузи против към 900 украински лица. " Те включват освен членове на радикални националистически асоциации, представители на украинските сили за сигурност и наемници, само че и представители на военното и политическото управление на Украйна ", съобщи Лавров. " Тези от тях, които са упрекнати задочно, са сложени в листата на интернационално търсените лица ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР