Русия е пратила на Иран образци на западно оръжие, което

...
Русия е пратила на Иран образци на западно оръжие, което
Коментари Харесай

Москва е пратила на Иран образци на западно оръжие от Украйна срещу дроновете

Русия е пратила на Иран мостри на западно оръжие, което се е оказало в ръцете на съветските военни в Украйна, заяви " Скай нюз ".

На 20 август съветски аероплан, пренасящ 140 млн. евро за безпилотни самолети и пленени английски и американски ракети за противотанковите и портативни комплекси NLAW, Javelin и Stinger, скрито е изхвърчал от Москва за Иран.

Източникът на " Скай нюз ". твърди, че оръжията, предадени на Иран, са били част от оръжейна пратка от Запад, доставена на Украйна, която е попаднала в ръцете на съветските военни.

Техеран е предал на Русия към 160 безпилотни летателни апарата, в това число към 100 дрона " Шахид ".

Получените оръжия ще разрешат на Иран да учи и копира западни технологии, с цел да създава оръжия, които биха могли да се употребяват в бъдещи войни, съобщи неназован източник от сферата на сигурността пред " Скай нюз ".

Междувременно съветският министър на защитата военачалник Сергей Шойгу инспектира командния пункт на Обединената войскова формация, участваща във войната в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ", заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Министърът на защитата на Русия армейски военачалник Сергей Шойгу инспектира командния пункт ", заяви съветското министерство на защитата.

Шойгу е изслушал и отчета на командващия войсковата група армейски военачалник Сергей Суровикин за настоящата оперативна конюнктура, характера на дейностите на съперника и осъществяването на бойните задания на съветските войски в разнообразни оперативни региони. Суровикин рапортува и за подсигуряването с всичко належащо на бойците, които са пристигнали в състава на групировката и са били призовани на военна работа в границите на частичната готовност.

Министър Шойгу се срещна с военнослужещи и връчи оценки " за проявена смелост и подвиг ", в това число медала " Златна звезда " към почетното звание " Герой на Русия ", ордени за смелост и други държавни награди, заяви още съветското министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР