Русия е помолила Китай за военна помощ, включително дронове, както

...
Русия е помолила Китай за военна помощ, включително дронове, както
Коментари Харесай

Русия е поискала военна помощ от Китай, САЩ заплаши с тежки последици

Русия е помолила Китай за военна помощ, в това число дронове, както и за икономическа поддръжка. Това настояват висши американски чиновници пред CNN и още няколко медии.

Запитванията от страна на Москва са пристигнали след началото на съветската военна инвазия в Украйна. Според източниците на информацията – не е ясна реакцията на Пекин, само че е несъмнено, че президентът Си Дзинпин е отвърнал на Владимир Путин.

Потенциална интервенция на Китай би помогнала на съветските военни, които срещат съпротивата на украинците в редица градове. Освен това би помогнала на Кремъл по отношение на глобите, които Западът наложи на Москва.

От Китайското посолство в Съединени американски щати настояват, че не са „ чували “ за сходно питане от страна на Русия. Говорителят Лиу Пънгю изрази „ угриженост “ за „ обстановката в Украйна “.

От Съединени американски щати оповестиха, че Китай ще се изправи пред „ тежки последици “, в случай че подкрепи Русия във войната. Предупреждението на съветника по националната сигурност Джейк Съливан идва преди срещата на високо равнище в Рим сред публични представители на Вашингтон и Пекин.

От началото на рецесията Пекин показва словесна поддръжка за дългогодишния си съдружник Москва, макар че разгласи подготвеност да бъде посредник за мирни договаряния. Не е обществено известно Китай да са оказвали военна или икономическа помощ на Кремъл.

Преговорите за преустановяване на огъня сред Русия и Украйна се чака да бъдат възобновени през днешния ден, откакто и двете страни дадоха сигнали, че е реализиран прочут прогрес. По-рано формалният представител на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че контактите с украинската страна ще продължат с видеовръзка. Украинският президентски консултант Михайло Подоляк, който взе участие в договарянията, удостовери информацията.

Според Подоляк - Русия към този момент демонстрира по-градивна позиция в полемиките и признаци за ценене на украинските претенции.

Повече от 5550 души са съумели да се изтеглят посредством 9 филантропични коридора в неделя, заяви вицепремиерът Ирина Верешчук. Близо 4000 са евакуирани от градове в Киевска област.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР