Русия е получила мирния план, предложен от Италия за край

...
Русия е получила мирния план, предложен от Италия за край
Коментари Харесай

Италия предложи план за прекратяване на войната

Русия е получила мирния проект, препоръчан от Италия за завършек на военния спор в Украйна и сега го изследва. Това съобщи в понеделник съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, представен от Фигаро.
Руденко акцентира, че Русия ще разгласи отговора си, когато е подготвена.
Италианският външен министър Луиджи Ди Майо разгласи в петък, 20 май, че страната му е предложила на Организация на обединените нации сформирането на "международна група за улеснение на преговорния развой ", с цел да се опита да реализира "стъпка по стъпка " преустановяване на огъня в Украйна.
Подробностите към този проект не са оповестени, само че съгласно италианския ежедневник La Repubblica, документът, показан в Организация на обединените нации и направен от дипломати от италианското министерство на външните работи, планува четири стадия:
1. Прекратяване на огъня в Украйна и демилитаризация на фронта под надзора на ООН;
2. Преговори за статута на Украйна, която ще влезе в Европейски Съюз, само че не и в НАТО;
3. Двустранно съглашение сред Украйна и Русия за Крим и Донбас (тези противоречиви територии биха имали цялостна автономност с право да подсигуряват личната си сигурност, само че биха били под украински суверенитет);
4. Сключването на многостранно съглашение за мира и сигурността в Европа, с съществена цел разоръжаване, надзор над въоръженията и попречване на спорове.
В неделя съветският договарящ Владимир Медински съобщи, че Русия е подготвена да възобнови мирните договаряния с Украйна, като добави, че за тяхното прекъсване е виновен Киев. Преди ден украинският президент Володимир Зеленски на собствен ред акцентира, че войната може да бъде прекъсната единствено посредством "дипломатически " средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР