Русия е поискала неустойка към България след спирането на доставките

...
Русия е поискала неустойка към България след спирането на доставките
Коментари Харесай

Росен Христов: Русия е поискала неустойка от България след спирането на доставките от Газпром

Русия е поискала наказателна клауза към България след прекъсването на доставките от " Газпром ". Това сподели в " Денят стартира " на Българска национална телевизия енергийният министър Росен Христов. По думите му детайлности по тематиката не могат да бъдат изнасяни.
" Предявени са искания за нещо, което те считат, че им изискуем. Всички стъпки, които сега се подхващат, е да се защитят българските ползи, всичко се прави с консултация с способени адвокати и нещата с този контракт са под надзор ".

По мотив повдигнатите обвинявания против някогашни ръководещи за нанесени вреди на " Булгаргаз ", Христов разяснява, че не желае да се намесва в обвинявания и да ги интерпретира.
Съдебната система би трябвало да си свърши работата. Дал съм показания, цялата поискана информация от министерството и " Булгаргаз " е предоставена. Вярвам, че е обработена и обвиняванията са повдигнати на база обстоятелства ".

 

Тезата, че обвиняванията са повдигнати, тъй като е спрян договорът с " Газпром ", са безусловно голословни, защото решението да спрем да плащаме съгласно условията е напълно на бившето държавно управление, уточни той. Европейски страни обаче към момента не престават да заплащат по същата скица без никакъв ущърб на глобите.
" И Гърция, и Унгария, Германия. Много страни не престават да купуват съветски газ с намаляващи темпове "
Оборотът на " Булгаргаз " е за милиарди, тъй че даже най-малкото отклоняване в надценката коства милиони.

 

Той разяснява, че до встъпването на служебното държавно управление нищо не е направено, с цел да се обезпечи опция на съветския газ.
" Не спряхме да купуваме съветски газ - всичкият газ, който е купуван от април до август - септември, е купуван без да се желаят документи за генезис. В момента купуваме извънредно посредством тръжни поцедури и при всяка покупка се изисква документ за генезис, който да подсигурява, че газът не е съветски ", сподели Росен Христов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР