Русия е поискала 56 визи от Съединените щати за руския

...
Русия е поискала 56 визи от Съединените щати за руския
Коментари Харесай

САЩ не са издали визи за делегацията на Лавров в ООН

Русия е поискала 56 визи от Съединените щати за съветския външен министър Сергей Лавров и неговата делегация, които би трябвало да пътуват до Ню Йорк за този месец, само че до момента не е получила нито една , оповестява " Ройтерс ".

В писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя показва, че това е " обезпокоително " , защото през последните няколко месеца Вашингтон " непрестанно отхвърляше да издаде визи " на редица съветски делегати за други конгреси на Организация на обединените нации.

Съединените щати одобряват съществено отговорностите си като страна хазаин на Организация на обединените нации, съобщи от своя страна представител на Държавния департамент, който акцентира, че според законодателството на Съединени американски щати данните за визите са поверителни и не може да разяснява обособени случаи.

Съгласно " съглашението за централата " на Организация на обединените нации от 1947 година Съединени американски щати нормално са длъжни да разрешат достъп до Организация на обединените нации на задгранични дипломати. Вашингтон обаче твърди, че м оже да откаже визи по аргументи, свързани със " сигурността, тероризма и външната политика ".
 Съединени американски щати зоват Русия да не затваря посолството им в Москва
Съединени американски щати зоват Русия да не затваря посолството им в Москва

Вашингтон и Москва не трябвало да прекъсват дипломатическите си връзки

Ние годишно обработваме стотици визи за делегати от Руската федерация на събития на Организация на обединените нации, уточни представителят на Държавния департамент, добавяйки, че молбите би трябвало да се подават допустимо най-рано, с цел да се подсигурява навременната им обработка.

" Това е изключително значимо заради  срещу нашето посолство в Русия, в това число насилственото уволняване на личния състав, което мощно го ограничи и затова ограничи и потенциала ни да обработваме визи ", изясни той.

Небензя показва, че нужните заявки са подадени в посолството на Съединени американски щати в Москва.
 Руските дипломати в Съединени американски щати - заплашвани и примамвани от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ?
Руските дипломати в Съединени американски щати - заплашвани и примамвани от ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ?

Агенти от американските разследващи служби се навъртали към посолството

Съединени американски щати от дълго време не позволяват на съветски дипломати от Организация на обединените нации и гостуващи съветски делегации да пътуват на повече от 40 км от Ню Йорк без предварителното утвърждение на Вашингтон.

През февруари Вашингтон наложи наказания на Сергей Лавров , обвинявайки го, че е " директно виновен за непровокираното и нелегално по-нататъшно навлизане на Русия в Украйна ". Санкциите замразяват всички активи, които Лавров може да има в Съединени американски щати и като цяло не разрешават на американски жители да работят с него.

56-те визи, поискани от Москва, са за екип от дипломати, които да приготвят идването на Лавров и неговата делегация за срещата на високо равнище на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, която стартира на 20 септември.
 Путин ще пропусне Организация на обединените нации през септември, замества го Лавров
Путин ще пропусне Организация на обединените нации през септември, замества го Лавров

Основната част от съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации ще се организира в Ню Йорк от 20 до 26 септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР