Русия е платила на членове на Европейския парламент да разпространяват

...
Русия е платила на членове на Европейския парламент да разпространяват
Коментари Харесай

Русия е платила на прокремълски законодатели да повлияят на изборите в ЕС, казва Белгия

Русия е платила на членове на Европейския парламент да популяризират пропагандата на Кремъл и да оказват помощ на повече проруски политици да бъдат определени през юни, съгласно белгийския министър председател.

Александър де Кроо сподели пред публицисти в петък, че белгийските прокурори са почнали следствие на скица за заплащане в брой, ориентирана към политици в цяла Европа, в това число в основания в Брюксел европейски парламент.

„ Разследването демонстрира, че Москва се е обърнала и също е платила на европейски членове на Народното събрание, с цел да разпространява съветския дневен ред “, сподели Де Кроо.

Русия има намерение да изпълни Народното събрание със симпатизиращи депутати на идните общоблокови избори през юни, сподели той.

„ Целта е да помогнем за избирането на повече проруски претенденти в Европейския парламент Народното събрание и за подсилване на избран проруски разказ в тази институция. Целта е доста ясна. Отслабената европейска поддръжка за Украйна служи на Русия на бойното поле. “

Той добави, че бел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР