Русия е отворена за нормализиране на двустранните отношения със САЩ.

...
Русия е отворена за нормализиране на двустранните отношения със САЩ.
Коментари Харесай

САЩ поискаха от Русия освобождаването на двама американци

Русия е отворена за нормализиране на двустранните връзки със Съединени американски щати. Руският външен министър Сергей Лавров е споделил това в телефонен диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на външните работи, заяви Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до наказания тази седмица на затвор критик на Кремъл Алексей Навални, Лавров призовал да " се зачитат " законът и правосъдната система на Русия. Руският външен министър поздравил новия американски държавен секретар с встъпването му в служба и изразил настройка за градивен разговор по необятен кръг въпроси, съобщи ТАСС. Лавров и Блинкън са приветствали продължаването до 2026 година на действието на американско-руския контракт Нов СТАРТ за ограничение на нуклеарните оръжия и са отбелязали ролята му за гарантиране на интернационалната сигурност.

Двамата са разискали и вероятностите пред контракта " Открито небе ", от който Съединените щати и Русия се отдръпнаха, заяви още съветското министерство на външните работи. Блинкън сложи в телефонния диалог с Лавров въпроса за отравянето на Навални и изиска Русия да освободи двама американци, съобщи Франс прес, като се базира на Държавния департамент на Съединени американски щати. Става въпрос за Пол Уилан и Тревър Рийд, наказани надлежно за шпионаж и нахлуване против двама служители на реда.

Блинкън и Лавров са разискали още продължаването на действието на единствения останал в действие американско-руски контракт за надзор върху нуклеарните оръжия. Държавният секретар на Съединени американски щати загатнал " нуждата от нови съглашения за ограничение на въоръженията, които да обгръщат всички нуклеарни оръжия на Русия и възходящата опасност от страна на Китай ", написа още в официалното съобщение. Блинкън и Лавров изразили предпочитание да продължат разискванията на настоящи въпроси в връзките сред Вашингтон и Москва. Новият американски държавен секретар встъпи в служба предходната седмица. Очаква се методът на Съединени американски щати към Русия да се промени коренно при президента Джо Байдън след приятелското отношение от страна на администрацията на неговия предходник на поста Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР