Русия е отворена за дипломация, но от страна на Вашингтон

...
Русия е отворена за дипломация, но от страна на Вашингтон
Коментари Харесай

Захарова: Русия е отворена за дипломация, но Вашингтон пречи

Русия е отворена за дипломация, само че от страна на Вашингтон идват спорни сигнали и насърчаването на войнствените настроения на Украйна усложнява дипломатическите старания за разрешаване на спора. Това написа говорителката на съветското външното министерство Мария Захарова на уеб страницата на министерството, разяснявайки изказване на представителя на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7506
,,От администрацията на Джо Байдън не престават да идват спорни сигнали, в които спекулациите за съветската нуклеарна заплаха се редуват с уверения за заинтересоваността на Съединени американски щати от бързо спокойно споразумяване на спора в Украйна ", съобщи Захарова.

Тя означи, че Кърби е отказал да разяснява " терористичното " съгласно нея нахлуване против Кримския мост, само че е декларирал в изявление за водеща американска телевизия, че " Русия пречи на началото на мирните договаряния ".

Подобни изказвания се вършат на фона на огромни доставки на оръжие за пронацисткия украински режим, които Вашингтон наподобява не мисли да спре, макар лудориите на необуздания си клиент в Киев, написа Захарова.

Според нея " зад тези подправени апели за мир не стои нищо друго с изключение на двуличие и фино затулен опит да се продължава битката, с цел да ни се нанесе " стратегическо проваляне ".

Повтаряме още един път особено за американската страна: дилемите, които си слагаме в Украйна, ще бъдат решени, добави Захарова на уеб страницата на министерството.

Москва е отворена към дипломатическо решение и " изискванията са добре известни ", акцентира говорителката. Но " колкото по-дълго Вашингтон предизвиква войнственото отношение на Киев, като не предотвратява, а предизвиква терористичните офанзиви на украински диверсанти, толкоз по-проблематично ще бъде намирането на дипломатически способи за разрешаване ", добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР