Русия е отворена за диалог със САЩ, но се застъпва

...
Русия е отворена за диалог със САЩ, но се застъпва
Коментари Харесай

Песков: Русия е отворена за диалог със САЩ

Русия е отворена за разговор със Съединени американски щати, само че се застъпва за всеобхватно разискване на всички въпроси, акцентира прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

По-рано съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов съобщи, че съветското посолство в Съединени американски щати се е договорило с представители на американската администрация за контакти по тематиката за двустранните връзки през идната седмица.

" Нашият президент неведнъж е повтарял, че сме отворени за разговор, че считаме за належащо да обсъждаме всички въпроси като цяло. Не можете да изваждате някои въпроси отвън подтекста, от общия подтекст, който в този момент господства в нашите двустранни връзки. Затова имаме откритостта за разговор и политическата воля са налице, само че ние сме за изцяло разискване на всички въпроси “, сподели още Песков.

Както изясни по-рано Антонов, идните контакти ще бъдат „ по проблемите на двустранните връзки, за това по какъв начин би трябвало да живеем по-нататък и дали въобще има късмет руско-американските връзки да не бъдат изцяло разрушени “. В същото време, акцентира посланикът, Москва няма да тича след Вашингтон, в случай че не желае да си сътрудничи в региона на сигурността.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР