Русия е отписала дългове на африкански страни към нея, натрупани

...
Русия е отписала дългове на африкански страни към нея, натрупани
Коментари Харесай

Колко е общият обем на дълговете на африкански страни, които Русия отписа

Русия е " отписала " задължения на африкански страни към нея, насъбрани през годините обратно, за общо 23 милиарда $. Това съобщи президентът Владимир Путин на пленарното съвещание на срещата на върха Русия-Африка, заяви ТАСС.

По време на срещата съветският водач също по този начин е декларирал, че страните имат намерение да засилят в допълнение съдействието си в икономическата и филантропичната сфера.

По думите на Путин, част от оръжията и техниката, които Русия доставя на Африка са на безплатна основа, с цел да подсигурява сигурността на континента. В близко бъдеще страната ще продължи да поддържа най-бедните райони на африканския континент и ще отдели в допълнение 90 милиона $ за тяхното развиване.
 В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да
В условия на наказания - съветските авиопревози се пробват да " пробият " в... Африка

Цените на самолетните билети към африканските страни набъбнаха

В тази връзка министър председателят на Сомалия е обявил, че по време на срещата " на върха " се е договорил Русия да " опрости " на Сомалия дълг за близо 8,5 милиона $, а останалата част дълга си страната ще заплаща на Русия по нов график.

Относно " отписаните " отговорности на африкански страни към Русия, прес-секретарят на съветския президент, Дмитрий Песков, разяснява, че задълженията на Африка са " ефимерни и невъзвръщаеми ". При това, " с помощта на тяхното отписване, Русия отваря пътя на своите компании за работа на континента ".
 Кои райони в света ще имат най-голям стопански растеж, съгласно немски специалисти
Кои райони в света ще имат най-голям стопански растеж, съгласно немски специалисти

Европа изостава по растеж на БВП
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР