Русия е основната заплаха за сигурността на цяла Европа и

...
Русия е основната заплаха за сигурността на цяла Европа и
Коментари Харесай

Норвегия: Русия е заплаха за цяла Европа

Русия е главната опасност за сигурността на цяла Европа и ще остане такава за дълго време , обявиха чиновници на норвежкото разузнаване в понеделник, предупреждавайки, че неотдавнашните изгаряния на Корана в скандинавските страни биха могли да доведат до терористични офанзиви в страната, предава Associted Press.

" Русия през днешния ден съставлява най-голямата опасност за норвежката и европейската сигурност и борбата със Запада ще бъде дълготрайна ", сподели министърът на защитата Бьорн Арилд Грам.

Грам направи своето изказване, откакто държавното управление получи годишните оценки на заканите от трите служби за сигурност на Норвегия: вътрешното и външното разузнаване и Норвежкия орган за национална сигурност или NSM.

" Изгарянето на Корана може да се преглежда като обидно или провокативно и ние чакаме, че сходни събития ще се случат и през 2023 година в Норвегия ", сподели Беате Гангос, началник на вътрешната работа за сигурност, известна с акронима си PST. " Когато такива събития се случат в Норвегия, вероятността от радикализация и в последна сметка терористично обмисляне против Норвегия се усилва. "

Въпреки предизвестието равнището на терористична опасност в Норвегия остана непроменено на " умерено ".

Заместник-ръководителят на норвежкото външно разузнаване Ларс Нордрум съобщи, че петролните и газовите съоръжения на Норвегия могат да бъдат обект на съветски бойкот . Ръководителят на NSM Софи Нистрьом предизвести, че " цяла Европа ще пострада ", в случай че норвежки газови и петролни съоръжения бъдат ударени.

" Сега Норвегия е най-важният снабдител на сила за Европа, откакто Русия приключи износа си на газ за Запада ", сподели Нордрум. Но PST оцени, че е малко евентуално Русия да извърши саботажна интервенция на норвежка земя тази година.

Оскверняването на книга, считана за свещена от религиозна общественост, е предпазено в скандинавските страни от свободата на словото.

На 2 февруари полицията в Осло, норвежката столица, забрани на група да провежда митинг пред турското посолство, който би включвал подпалване на копие от Корана на съображение, че сигурността не може да бъде обезпечена " по приемлив метод " на събитието.
 Норвегия следи съветската военна активност в Арктика
Норвегия следи съветската военна активност в Арктика

Увеличава отбранителното си наличие и координира дейностите със съюзниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР