Русия е основната международна заплаха за сигурността на Швеция, а

...
Русия е основната международна заплаха за сигурността на Швеция, а
Коментари Харесай

Русия е най-голямата заплаха за сигурността на Швеция, твърди шведската служба за сигурност и разузнаване СЕПО

Русия е главната интернационална опасност за сигурността на Швеция, а нейни врагове от чужбина могат да създадат опит да се възползват от покачвания риск от екстремистки прояви на принуждение от страна на ислямисти и крайната десница, разгласи през днешния ден шведската работа за сигурност и разузнаване СЕПО.
 
" Всички би трябвало да се научим да живеем със сериозната обстановка в региона на сигурността ", сподели на конференция шефката на СЕПО Шарлот декор Есен. Тя показа годишния отчет за заканите, пред които е изправена Швеция, откакто се отхвърли от обичайния си неутралитет и кандидатства за участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна.
 
" Преди всичко Русия, само че също  Китай и Иран не престават да бъдат най-голямата опасност за Швеция и те работят, и в прочут смисъл работят дружно, с цел да трансформират сегашната система в региона на сигурността ", добави тя.
 
През август предходната година СЕПО увеличи формалната си оценка за степента на опасност от тероризъм на 4-та от 3-та степен от общо 5-те степени на заплаха след няколко случая, сред които в Швеция и прилежащи страни имаше обществени изгаряния на Корана, провокирали отвращение измежду мюсюлманите в целия свят и станали причина за ислямистки закани.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР