Русия е основна заплаха. Това трябва да съобщи на българското

...
Русия е основна заплаха. Това трябва да съобщи на българското
Коментари Харесай

Поптодорова: Президентът трябва да каже при връщането си от Мадрид, че Русия е основна заплаха

" Русия е съществена опасност. Това би трябвало да заяви на българското общество при завръщането си от Мадрид президентът Румен Радев”. Това сподели по NOVA NEWS Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати и вицепрезидент на Атлантическия клуб у нас.

Тя акцентира, че и оповестяване на решението за изгонването на 7-те съветски дипломати е станало тъкмо в деня на това сключване на стратегическата идея на НАТО, която е показала Русия като съществена опасност.

„ Нотите, връчени на госпожа Митрофанова, не носят автограф. Те показват държавна позиция. Тя е получила 3 вербални ноти. Процесът е тръгнал. Връщане обратно няма да има, в доста дълъг интервал от време. И колкото повече се спъваме, толкоз повече вредата е за нас, не другите”, добави Поптодорва.

Новата тактика на НАТО разяснява и Светослав Малинов: „ Има нова тактика на НАТО. В нея главен зложелател и съперник е Русия. Нека да го разберем това, да го осмислим.Това няма да се промени скоро, да не споделям минимум 10 години, може да остане и по-дълго.

Според него в тази обстановка би трябвало да осмисляме всичко, в това число и вътрешно-политическите си пристрастия в този подтекст. „ Ще има нова линия, по която би трябвало да се ориентират десните гласоподаватели изключително. Коалициите ще се трансформират. Всичко ще се промени – постепенно и постепенно”.

„ В момента да си на позицията на Русия, значи да си на позицията на страната, която желае да унищожи Европейски Съюз и НАТО”, разяснява още той.

.В резюме Малинов уточни: „ Докато ръководи груповият Путин, постоянно ще има Русия пари за шпионаж, агитация и оръжия.Проруската позция към този момент няма нищо общо с съветската история и просвета – тя е поддръжка за един терористичен режим”.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР