Русия е оперативно готова да проведе широк спектър от военни

...
Русия е оперативно готова да проведе широк спектър от военни
Коментари Харесай

Норвегия: Русия е оперативно готова да предприеме военни действия в Украйна

Русия е оперативно подготвена да организира необятен набор от военни интервенции в Украйна и Кремъл просто би трябвало да даде знак, съобщи в петък ръководителят на норвежката работа за военно разузнаване, съобщи БГНЕС.

Руснаците " разполагат с всичко належащо, с цел да извършат интервенции от дребна инвазия на изток до незначителни офанзиви тук и там в Украйна, или пълноценна инвазия с възможна окупация на цяла Украйна или на части от нея ", съобщи вицеадмирал Нилс Андреас Стенсонес.

" Сега от президента Путин зависи да избере дали желае да продължи или не ", сподели той.

Стенсонес направи изявлението си по време на представянето на годишния отчет на норвежките разследващи служби за оценка на заканите.
Кризата в Украйна е опасност за националната ни сигурност, счита президентът
Кризата в Украйна основава опасност за националната ни сигурност. Това сподели президентът Румен Радев откакто дружно с военния министър С...
Прочети повече
Според него Русия разполага с " повече от 150 000 бойни единици " на границата с Украйна, дружно с " най-модерните оръжия " на страната и цялата нужна логистика.

" Много е мъчно да се каже дали (офанзивата) е евентуална или не, тъй като решението зависи само от съветския президент ", сподели той.

Западните страни считат, че Русия приготвя навлизане в Украйна, макар че Москва отхвърля това.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг още веднъж предизвести за " действителния риск за нов въоръжен спор в Европа ", а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че съветската инвазия може да се реализира " всеки миг ".

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР