Русия е окупирала 20% от територията на Украйна. Това каза

...
Русия е окупирала 20% от територията на Украйна. Това каза
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е окупирала 20% от Украйна

Русия е окупирала 20% от територията на Украйна. Това сподели президентът Володимир Зеленски във видеообръщение към Народното събрание на Люксембург. Седем % бяха окупирани през 2014 година, а останалите в границите на сегашната инвазия. Зеленски сподели, че фронтът е дълъг над 1000 километра, а 12 милиона души са били принудени да бягат от домовете си. Повече от 5 милиона, най-вече дами и деца, са в чужбина.

Докато украинският президент описваше тази картина на депутатите, в Донбас не престават тежките боеве. Русия управлява съвсем целия град Северодонецк. Това е последното огромно обитаемо място в Луганска област, което не е завзето от Русия. Войските им се пробват и да пресечен връзката на прилежащия град Лисичанск с останалата част от Украйна.

„ Ако погледнете целия фронт, който не е права линия, дължината му е над 1000 километра. Само си представете мащаба на военните дейности по цялата й дължина. И това става, до момента в който Украйна всекидневно е под ракетни удари от Русия. Защитаваме се против цялата съветска войска. На процедура, всичките им бойни елементи, които имат боеготовност, реализират тази агресия”, сподели Зеленски.
ТЕМА преди 16 минути 622 преди 53 минути 622 преди 3 часа 566
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР