Русия е ожънала пшеница за около 1 милиард долара в

...
Русия е ожънала пшеница за около 1 милиард долара в
Коментари Харесай

НАСА: Русия е ожънала пшеница за 1 милиард долара в Украйна

Русия е ожънала пшеница за към 1 милиард $ в Украйна тази година, съобщи НАСА, представена от ДПА.

Изследването, извършено от галактическата организация на Съединени американски щати дружно с няколко партньорски институции, се основава на сателитни фотоси и моделиране.

Според НАСА в украинските територии, които не са под контрола на управляващите в Киев, са били ожънати към 5,8 милиона тона пшеница.

Иначе тази година в Украйна са били ожънати общо почти 26,6 тона пшеница - доста повече от прогнозното количество. 22 % от реколтата е прибрана в региони, които са под съветски надзор, най-много в източната част на страната.

Макар тазгодишният рандеман да е по-малък от рекордните 33 милиона тона, регистрирани предходната година, той въпреки всичко е покрай междинното ниво през последните пет години от 27,9 милиона тона.

" Зърненият кулоар "

В рамките на " зърнената самодейност " от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански артикули, заяви през днешния ден и министерството на националната защита на Турция, представено от Анадолската организация.

По данни на министерството от подписването на съглашението за експорт на зърно от украинските пристанища са отплавали 524 сухотоварни кораба със селскостопанска продукция.

Количеството пшеница, царевица, ечемик и други селскостопански артикули, изнесени през зърнения кулоар, надвишава 13 милиона тона, посочи министерството на защитата.

На 22 юли турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш подписаха в Истанбул съглашение за безвредно превозване на зърно от украинските пристанища.

Документът беше подписан от представители на Украйна, Русия, Организация на обединените нации и Турция.

Българска телеграфна агенция
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР