Русия е направила днес плащания по външния си дълг в

...
Русия е направила днес плащания по външния си дълг в
Коментари Харесай

Русия плати близо 650 милиона долара по външния си дълг

Русия е направила през днешния ден заплащания по външния си дълг в долари, с цел да избегне дефолт, въпреки да се закани по-рано, че отговорностите на страната ще бъдат обслужвани в рубли. Това заяви Ройтерс, базирайки се на известие на съветското финансово министерство.

Министерството на финансите на Русия е съумяло да заплати 564,8 милиона $ по еврооблигации с падеж 2022 година и 84,4 милиона $ по облигации с падеж 2042 година, съобиха от институцията. Така Москва съблюдава изискванията за заплащане във валутата, посочена в облигациите.

Ведомството посочи, че е насочило дължимите средства към лондонския клон на медиатора " Ситибанк " (Citibank), един от по този начин наречените сътрудници по заплащанията на облигациите, чиято функционалност е да ги изплащат на вложителите, в началото отпуснали парите на Москва.

Сумите по облигациите трябваше да бъдат изплатени при започване на април, само че спомагателният 30-дневен " гратисен интервал ", който дълговите бумаги постоянно имат в изискванията си, обезпечи още време на Москва - до 4 май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР