Русия е напът да анексира около 15% от територията на

...
Русия е напът да анексира около 15% от територията на
Коментари Харесай

За рождения ден на Путин: Русия се готви да анексира 15% от територията на Украйна

Русия е напът да анексира към 15% от територията на Украйна в границите на няколко дни, откакто съобщи, че жителите на четири окупирани района са дали своят вот за разединение от Киев и присъединение към Москва, показва английският в. „ Индипендънт “.

Изданието цитира ръководителя на горната камара на съветския парламент, съгласно който Кремъл може да предприеме стъпки за присъединение на четирите сепаратистки територии към Руската федерация на 4 октомври, единствено три дни преди 70-ия рожден ден на Владимир Путин (7 октомври), цитира dariknews.bg.

По мотив резултатите от извършените в окупираните украински територии референдуми в Москва имаше празненства, на великански екран на Червения площад се четяха послания като " Донецк, Луганск, Запорожие, Херсон - Русия! ", добавя „ Индипендънт “.

В тази връзка лондонският ежедневник „ Гардиън “ осведоми за формалното искане от назначените от Русия ръководители на Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област в Украйна президентът Владимир Путин да причисли окупираните територии към Русия. Руското външно министерство съобщи, че скоро ще бъдат подхванати дейности, с цел да се отговори на " устрема " на четирите окупирани украински области да станат част от Русия. След като бъдат анексирани, съветското управление съобщи, че ще преглежда нападенията против следените от Русия области като директно нахлуване против Русия, показва „ Гардиън “.

Това се случва макар продължаващото наказание от страна на Запада на референдумите, извършени в тези територии, от време на време под дулото на оръжие, като " противозаконни " и " подправени ".

Американският в. „ Ню Йорк таймс “ също се стопира на демонстрираната показност, целяща да придаде легитимност на анексирането на територии от Москва, с която проруски проксита в окупираните региони на Украйна приканиха през вчерашния ден президента Владимир Путин да анексира районите.

Исканията за анексиране придаваха подреденост и етикеция, които са в несъгласие с хаоса, с който се сблъскват съветските водачи както на бойното поле, където не престават да търпят загуби, по този начин и вкъщи, където десетки хиляди руснаци бягат от страната, с цел да избегнат готовност, отбелязва вестникът.

В изданието " Нешънъл интерест " е оповестена публикация за рецесията към Украйна на съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов. Той показва, че американските политици се заблуждават, в случай че считат, че Русия не е подготвена да отбрани Крим или териториите, които могат да се причислят към страната, " на съображение свободното волеизявление на народа ". Антонов също по този начин припомня, че през октомври се навършват 60 година от Карибската рецесия, когато " Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати стояха на прага на нуклеарен спор ". Посланикът приканва освен Русия и Съединени американски щати, само че и другите нуклеарни страни да потвърдят в общ документ, че " в нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да бъде започвана ".

Вестник„ Вашингтон пост “ се стопира на рецесията към Украйна в репортаж за осъществявания с неопределеност път на бягащите от готовност съветски мъже.

Западният щемпел отделя внимание и на случаите с двата съветски газопровода, които бяха развалени от детонации. „ Ню Йорк таймс “ отбелязва, че два дни откакто детонации в Балтийско море раздраха великански газопроводи от Русия до Германия, се затвърди мнението, че става дума за бойкот, откакто Европейският съюз и няколко европейски държавни управления дефинираха случая като нахлуване и желаеха следствие.

Експерти обявиха, че оценката и отстраняването на вредите по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които бяха употребявани като лост в борбата на Запада с Москва поради съветската инвазия в Украйна, може да лишават месеци. Новината за допустима офанзива против тръбопроводите ускори така и така мощните страхове от мъчителен дефицит на сила в Европа през зимата, показва вестникът.

Британският „ Гардиън “ отбелязва, че политици от цяла Европа предизвестиха, че хипотетичното саботиране на двата газопровода " Северен поток " може да е предвестител на нов стадий на хибридна война, ориентирана към уязвима енергийна инфраструктура, с цел да се подкопае поддръжката за Украйна. Норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре съобщи, че Осло му ще ускори военното си наличие в своите съоръжения, откакто Норвегия се трансформира в най-големия снабдител на природен газ в Европа.

Цените на природния газ се покачиха заради опасенията, че Русия може да спре доставките за Европа през Украйна, като по този метод се усилиха проблемите, провокирани от повредата на газопровода " Северен поток " в Балтийско море. „ Гардиън “ оповестява, че европейските водачи декларират, че саботажът е най-вероятната причина за течовете по двата газопровода " Северен поток " сред Русия и Европа, откакто сеизмолози оповестиха за детонации към трасетата в Балтийско море.

Германските управляващи се притесняват, че " Северен поток 1 " може да стане " негоден вечно ", в случай че течовете на газопровода не бъдат отстранени бързо. Националната полиция на Швеция стартира следствие на течовете, откакто управляващите в Стокхолм допуснаха, че " гърмежите " са " евентуално съзнателно деяние ". Външната министърка на Норвегия Аникен Хюитфелд съобщи, че детонациите и приключването на газ в Балтийско море провокират " дълбока угриженост " у норвежкото държавно управление.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР