Русия е напълно готова да посрещне световното първенство по футбол,

...
Русия е напълно готова да посрещне световното първенство по футбол,
Коментари Харесай

Русия е напълно готова да посрещне световното по футбол, заяви президентът на ФИФА

Русия е изцяло подготвена да посрещне международното състезание по футбол, съобщи президентът на ФИФА Джани Инфанино. По думите му интернационалната федерация не вижда аргументи за терзания за сигурността по време на шампионата.

" Мисля, че можем да кажем, че Русия е 100% подготвена и целият свят ще го види, когато стартираме на 14 юни с мача сред Русия и Саудитска Арабия на " Лужники ". Всички ще могат да станат очевидци какъв брой са красиви стадионите, какъв брой гостоприемна е страната, по какъв начин ще сработи организацията. Ще бъде прелестно преживяване ", съобщи Инфантино.

Едни от огромните терзания преди шампионата са свързани с дискриминирането, потъпкването на човешките права и гарантирането на сигурността. Миналия месец ФИФА санкции Русия с 30 000 швейцарски франка за расистки викания по време на другарска среща с Франция през март.

" Не мога да кажа, че имаме мотив за терзание по въпросите, свързани с дискриминирането или сигурността, само че гледаме на тях доста, доста съществено ", съобщи президентът на ФИФА. И добави, че федерацията е взела всички нужни ограничения по време на подготовката за международното.

" Всеки почитател, който пристигна в Русия, ще бъде посрещнат в безвредна среда, с цел да чества. Ако някой идва в Русия, с цел да основава проблеми, по-добре да си остане вкъщи ", добави Инфантино.

Световното ще се организира от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (126)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР