Русия е нанесла удар по голям язовир в град в

...
Русия е нанесла удар по голям язовир в град в
Коментари Харесай

Руските сили са ударили голям язовир в Украйна

Русия е нанесла удар по огромен язовир в град в южна Украйна, което е довело до рисковото повишаване на равнището на река в региона и предизвестия за евакуация, съобщи бТВ.

Става въпрос за водоем покрай Кривий Рих (Кривой Рог), който се намира в Днипропетровска област и е прочут като отечество на украинския президент Володимир Зеленски.

По информация на Украйна минимум 8 ракети са блъснали язовира, Киев съобщи, че дейностите на Москва са възмездие за неотдавнашната контраофанзива на украинските сили.

Според военни анализатори ударите са нанесени по язовир на р. Ингулец в региона на популации пункт Искровка, който е ситуиран нагоре по течението на Карачунското водохранилище до Кривой рог. То към този момент бе атакувано в предходните дни и ударът аргументи потоп по течението на реката. В резултат от новите удари язовирната стена е получила две пробойни и нови потоци води са тръгнали по течението.

Междувременно президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в осъществяването на геноцид в североизточните региони на страната, които бяха освободени през последните дни.

По думите му градовете са оставени в съсипия и има " доказателства за геноцид над украинците ".

Можем да предположим, че там скоро ще дойдат самостоятелни наблюдаващи, които да проведат следствие, с цел да се откри дали има осъществени закононарушения. Както се случи в Буча.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР