Русия е наела свещеник, който да обучава деца как да

...
Русия е наела свещеник, който да обучава деца как да
Коментари Харесай

Свещеник в Русия учи деца как да управляват… бойни дронове

Русия е наела духовник, който да образова деца по какъв начин да ръководят бойни безпилотни летателни апарати (БЛА) в учебно заведение, неотдавна намерено в Краснодарския завършек на страната.

Свещеникът Игор Бирюков сподели пред съветския информативен бюлетин “Лента ”, че образованието ще се концентрира върху това по какъв начин децата да ръководят дронове, в това число благодарение на механически симулатори. Ще се преподават също програмиране и 3D дизайн.

Училището, ситуирано в град Прочноокопская в Краснодарския край, беше намерено този месец за децата на енориаши. Откриването му идва седмици откакто съветски публични лица оповестиха, че

учениците в гимназиите ще бъдат обучавани по какъв начин се ръководят дронове в борба и по какъв начин да ги употребяват за разузнаване, като част от стратегия за “основно военно образование ”

Конфликтът в Украйна акцентира значимостта на безпилотните летателни апарти в актуалната война, като и двете страни ги употребяват за разузнаване и нахлуване, а самата Москва неведнъж е удряна от това, което съгласно Русия са украински дронове.

„ Досега имаме пет преносимия компютър за обща процедура и три преносимия компютър за упражняване с дронове. Има и флот от дронове. Но нашата логистика ще се усъвършенства с постъпването на дарения. Възнамеряваме да подобрим инвентара си. Количеството хардуер също ще се усили. Смятам, че в бъдеще ще придобием по този начин наречените всъдеходни дронове “, сподели Бирюков.

Артем Шейкин, сенатор от съветската Амурска област, който предложи курсовете по ръководство на военни дронове, сподели пред съветската държавна осведомителна организация “РИА Новости ”, че занятията ще стартират в учебните заведения на 1 септември.

Първият заместник-министър на защитата на Русия Руслан Цаликов сподели в изказване, че програмата, която е утвърдена от съветското министерство на образованието, ще образова учениците на основите на „ разузнаването на терена и методите за битка с противников безпилотни летателни апарати “.

„ Сегашната войска не е единствено автомат Калашников, само че и усъвършенствани безпилотни транспортни средства “, сподели Шейкин, съгласно “РИА Новости ”.

По-рано Русия разгласи, че учениците ще бъдат обучавани по какъв начин да употребяват автомати и ръчни гранати

Руският министър на образованието Сергей Кравцов сподели пред държавната осведомителна организация ТАСС предишния ноември, че образованието ще бъде въведено в гимназиите от 1 септември.

Програмата е част от курс за главно военно образование от руската ера, който беше възобновен на фона на войната в Украйна.

Британското министерство на защитата съобщи в настояща информация от разузнаването на 6 септември, че тази нова образователна стратегия служи на три цели.

„ Да индоктринира учениците с обосновката на Кремъл за „ Специалната военна интервенция “, да внушите на учениците бойно мислене и да намалите периодите за образование за следваща готовност и разполагане. “

Министерството сподели, че въвеждането на интервенции с БЛА “показва тяхното възходящо значение на бойното поле и уроците, научени за тези системи непосредствено от спора в Украйна ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР