Русия е на четвъртфинал на световното първенство! Испания е на

...
Русия е на четвъртфинал на световното първенство! Испания е на
Коментари Харесай

Русия ликува след драма с дузпи! Испания на колене!

Русия е на четвъртфинал на международното състезание! Испания е на колене! „ Сборная “ ликува след осъществяване на дузпи, които са първи на Мондиал 2018. Домакините завоюваха с 5:4 при драма на стадион „ Лужники “, гледана от 78 011 фенове.

Руснаците бяха безгрешни от бялата точка. Железни нерви демонстрираха Фьодор Смолов, Сергей Игнашевич, Александър Головин и Денис Черишев. В воин се трансформира стражът Игор Акинфеев, който избави дузпи на Коке и Яго Аспас. За Испания дузпи вкараха Андрес Иниеста, Жерар Пике и Серхио Рамос.

В постоянното време дуелът приключи 1:1, като попаденията паднаха през първата част. Сергей Игнашевич си означи автогол, а Артьом Дзюба изравни от дузпа.

Първото попадение влезе в историята. Играчът на Русия се трансформира в най-възрастният с гол в личната си врата на международно състезание. Игнашевич е на 38 години и 352 дни. Руснаците изравниха антирекорд на България от 1966-та, защото станаха първият отбор след родните национали, които си вкарват два автогола на един шампионат. Предишният „ Сборная “ си означиха при загубата от Уругвай с 0:3.

Преди дуела в Москва, Русия в никакъв случай не бе имала победа над Испания. В шест срещи “Сборная” записа две ремита и четири загуби. Последната среща приключи 3:3 в другарски мач, който се игра през ноември предходната година.

Испания пък бе тимът в най-хубава форма от всички участници на Мондиал 2018. Тимът бе с 23 мача без загуба – 15 победи и 8 равенства. За последно испанците паднаха от Италия (0:2) преди две години. Това се случи на европейското състезание във Франция по време на осминафиналите.
Двубоят на стадион „ Лужники “ бе изгледан от Джани Инфантино, президентът на ФИФА. Компания му правеха кралят на Испания Филип VI и съветският министър председател Дмитрий Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР