Русия е казала на Украйна, че е готова да спре

...
Русия е казала на Украйна, че е готова да спре
Коментари Харесай

Русия обяви официално исканията си към Украйна

Русия е споделила на Украйна, че е подготвена да спре военните си дейности "в този миг ", в случай че Киев извърши нейните условия

Русия упорства Украйна да приключи военните дейности, да промени конституцията си, с цел да заявява неутралитет, да признае Крим за съветска територия и да признае сепаратистките региони на Донецк и Луганск за самостоятелни територии, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред "Ройтерс ", представен от.

Той съобщи пред организацията, че Русия е споделила на Украйна, че е подготвена да спре военните си дейности "в този миг ", в случай че Киев извърши нейните условия.

Това е най-ясното изказване на Русия във връзка с изискванията, които Москва желае да наложи на Киев, с цел да спре така наречен от нея "специална военна интервенция " в Украйна. Войната в Украйна продължава към този момент 12 дни.

Песков сподели, че Украйна е наясно с изискванията. "И към този момент им беше казано, че всичко това може да спре за момент. "

По въпроса за неутралитета Песков споделя: "Те би трябвало да създадат промени в конституцията, съгласно които Украйна ще отхвърли всевъзможни цели за влизане в какъвто и да е блок. Това е допустимо единствено посредством промени в конституцията. "

Говорителят на Кремъл упорства, че Русия не предявява спомагателни териториални искания към Украйна.

"Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я приключим. Но главното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля ", сподели той.

"Те би трябвало да създадат промени в конституцията си, съгласно които Украйна ще отхвърли всевъзможни цели за влизане в какъвто и да е блок. Говорихме и за това, че би трябвало да признаят, че Крим е съветска територия и че би трябвало да признаят, че Донецк и Луганск са самостоятелни страни. И това е. (Военните действия) ще спрат след момент ", сподели Песков пред "Ройтерс ".

Москва разгласи настояванията си преди планувания за през днешния ден по-късно трети кръг от договаряния сред Русия и Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР