Русия е извършила масирана ракетна атака през нощта срещу централния

...
Русия е извършила масирана ракетна атака през нощта срещу централния
Коментари Харесай

Русия е извършила масирана ракетна атака срещу централния украински град Кривой Рог

Русия е направила масирана ракетна офанзива през нощта против централния украински град Кривой Рог , при която има починали и ранени, както и вреди по цивилна инфраструктура. Това заяви Ройтерс във вторник, цитирайки локалните управляващи.

Новината идва, откакто преди седмица " Нова Каховка ", което докара до тежки наводнения и екологична рецесия. В понеделник Киев заяви, че Русия в Украйна.

" Има починали и ранени ", написа в Телеграм Серхий Лисак , губернатор на Днепропетровска област, където се намира Кривой Рог. Поразени са няколко цивилни постройки в града, в това число и пететажна жилищна постройка, заяви кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул . " Вероятно под руините има хора ", добави той, без да дава детайлности.

Лисак разгласява фотография на пететажна жилищна постройка, чиито прозорци са разрушени и от някои от тях излиза пушек. Към момента Русия не е коментирала известията за ударите. Както Москва, по този начин и Киев отхвърлят да нападат цивилни обекти.

Рано сутринта в цяла Украйна са се чували сирени за въздушно нахлуване, а представители на украинската войска оповестиха, че силите за противовъздушна защита са унищожили всички съветски ракети, ориентирани към украинската столица.

Кметът на Харков написа в Телеграм, че съветски дронове са поразили гражданска инфраструктура, само че към този момент няма информация за жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази в понеделник вечерта недоволството си от резултатите от инспекцията на всички бомбоубежища в страната, откакто трима души починаха, защото не са съумели да се доберат до едно от укритията по време на съветски въздушен удар против Киев.

В постоянното си видеообръщение Зеленски сподели, че е получил систематизирани данни за " готовността и неподготвеността " на убежищата от министъра на вътрешните работи Игор Клименко, министъра на стратегическите браншове на индустрията Олександър Камишин и вицепремиера Олександър Кубраков.

" Резултатите са меко казано незадоволителни ", сподели Зеленски. " До петък ще бъдат готови съответните проекторешения … за обезпечаването на подобаваща отбрана за нашите хора във всички украински градове ", добави той.

На 4 юни Камишин сподели, че първичната инспекция е открила, че съвсем половината от бомбоубежищата в Киев са затворени или негодни за потребление.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР