Русия е изстреляла вълна от ирански дронове по югозападната област

...
Русия е изстреляла вълна от ирански дронове по югозападната област
Коментари Харесай

Русия нанесе удари с дронове по граждански цели в Одеса

Русия е изстреляла вълна от ирански дронове по югозападната област Одеса през нощта в понеделник против вторник, оповестиха украинските военни. Новината идва на фона на, който се трансформира в епицентър на тежки сражения през последните месеци.

При ударите в Одеса са нанесени вреди на гражданска инфраструктура , като не се оповестява за жертви. Общо 17 безпилотни летателни апарата " Шахед " са били изстреляни, като " 14 от тях са били унищожени от силите за противовъздушна защита на южното командване ", оповестиха украинските военновъздушни сили в утринния си отчет.

" Дронът удари един цивилен обект в Одеска област, предизвиквайки пожар, който спасителите съумяха да унищожават до сутринта. Няма потърпевши ", сподели Сергей Братчук , представител на военната администрация на района. Съобщава се също, че в Одеса са били чути мощни детонации. Русия отхвърля да е нанасяла удари по цивилни обекти.

От октомври насам съветската войска е направила голям брой набези против гражданската и енергийната инфраструктура на Украйна, причинявайки жертви и огромни вреди по електропроводите. Милиони украинци останаха без електричество и отопление през студения сезон.

През миналото денонощие украинските бранители са отблъснали 69 съветски офанзиви, като " най-ожесточените сражения не престават в Бахмут , Авдиивка и Марийка ", заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в ежедневния си отчет във вторник. Според него съветската войска продължава несполучливите си опити да откри цялостен надзор над Бахмут.

Последният отчет за сраженията пристигна на фона на изказване на Джон Кърби , представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, съгласно който битката за източния град не е завършила, макар изказванията на " Вагнер ", че съветските наемнически сили са завладяли центъра на Бахмут.

В понеделник украинският президент Володимир Зеленски сподели във вечерното си видеообръщение, че е провел следващата си среща с висши военни командири и че " подготовката на дейни ограничения за освобождение на украинските земи " е в разгара си. Зеленски не загатна категорично за предстояща контраатака.

По-рано Зеленски и немският вицеканцлер Роберт Хабек посетиха ранени бойци в болница в Черниговска област.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР