Русия е изстреляла ракети по цели в цяла Украйна -

...
Русия е изстреляла ракети по цели в цяла Украйна -
Коментари Харесай

Русия обсипа Украйна с ракети

Русия е изстреляла ракети по цели в цяла Украйна - от Харков на север до Одеса на юг и Житомир на запад. Ударени са жилищни здания и инфраструктура в Харков и Одеса, а в няколко региона има спирания на тока.

Ударите идват в миг, когато се водят продължителни и яростни борби за град Бахмут в източна Украйна.

Масовата ракетна офанзива е блъснала енергийно оборудване в пристанищния град Одеса, което е довело да спирания на тока, сподели неговият губернатор Максим Марченко. Ракетите са попаднали и в жилищни региони, само че няма известия за жертви, добави той.

15 удара са нанесени и по град Харков и района, като те са били ориентирани към „ уреди с сериозна инфраструктура “ и жилищна постройка, заяви началникът на регионалната администрация Олег Синегубов, представен от BBC.

Други наранени райони включват Виница и Ровно на запад и Днепър и Полтава в централна Украйна.

Директорът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс допусна в сряда, че президентът Путин може би възнамерява да бави войната с години и че Русия не е задоволително мощна, с цел да стартира огромни нови офанзиви тази година.

Тя сподели, че спорът в Украйна се е трансформирал в " изтощителна война, в която нито една от страните няма несъмнено военно преимущество ".

„ Не предвиждаме съветската войска да се възвърне задоволително тази година, с цел да реализира огромни териториални придобивки, само че Путин най-вероятно пресмята, че времето работи в негова изгода и че удължаването на войната, в това число с евентуални паузи в боевете, може да бъде най-хубавият му оставащ път към вероятно обезпечаване на стратегическите ползи на Русия в Украйна, даже и да отнеме години “, сподели тя.

Хейнс означи още, че Русия може да се обърне към отбрана на териториите, които в този момент окупира, добавяйки, че ще се нуждае от спомагателна „ наложителна готовност и източници на муниции от трети страни “, с цел да поддържа даже равнището на интервенции в Украйна.

Боевете при Бахмут са доста значими сега за цялта символика на войната - украинската войска споделя, че е отблъснала интензивните съветски офанзиви против оживения източен град Бахмут, а съветските сили настояват, че са поели надзор над източната му половина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР