Русия е изстреляла повече от 8000 ракети и 4630 дрона

...
Русия е изстреляла повече от 8000 ракети и 4630 дрона
Коментари Харесай

Русия е изстреляла над 8000 ракети и над 4600 дрона срещу Украйна от началото на войната

Русия е изстреляла повече от 8000 ракети и 4630 дрона по цели в Украйна от нахлуването си преди две години, сподели в четвъртък представителят на Украинските военновъздушни сили (ВВС) Юрий Игнат, представен от Ройтерс.

Украинската противовъздушна защита е свалила 3605 от безпилотните самолети , сподели той в телевизионни мнения, които дадоха визия за мащаба на въздушното нахлуване на Русия против Украйна през двете години война след пълномащабното навлизане на 24 февруари 2022 година

Игнат сподели, че дребни мобилни екипи от " ловци на дронове " в този момент смъкват множеството от безпилотните апарати изстреляни против Украйна, в това число създадените в Иран шахеди, и те се оправят добре.

При осем от 10 изстреляни от Русия дрона бяха свалени над четири украински района, сподели Игнат.

След две години война Москва управлява съвсем една пета от украинската територия, в това число полуостров Крим, който анексира през 2014 година, макар че фронтовите линии значително са в застой през последните 14 месеца.

Отбраната на Украйна беше подсилена посредством доставки на модерни системи за противовъздушна защита от западните съдружници,. Игнат не даде общи числа за обезпечената помощ и украински публични лица са споделили неведнъж, че се нуждаят от повече оръжия от чужбина, с цел да поддържат военните старания на Киев.

Общият брой на украинските военни загуби също не се оповестява обществено във войната , която умъртви или рани стотици хиляди хора, унищожи градове и села, принуди милиони да изоставен домовете си и сложи стотици хиляди под окупация.

Игнат сподели, че Русия е приоритизирала цели като селскостопански уреди, пристанищна инфраструктура, произвеждане на оръжия и петролния и газовия бранш тази зима - смяна в тактиката, откакто се предходната зима се концентрира главно върху енергийната система, причинявайки дълги спирания на тока за милиони хора.

Русия твърди, че стреля единствено по военни цели, само че призна, че нападна енергийна инфраструктура.
 Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи
Лондон: Кремъл готви руснаците за дълъг спор и съпътстващите го неволи

 Русия продължава да убеждава света и себе си, че води война против груповия Запад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР