Русия е изстреляла около 110 ракети през нощта, както и

...
Русия е изстреляла около 110 ракети през нощта, както и
Коментари Харесай

Въздушна тревога в цяла Украйна, Русия изстреля около 110 ракети

Русия е изстреляла към 110 ракети през нощта, както и безпилотни самолети против украински цели в един от най-големите обстрели за годината. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски, оповестяват международните организации.

Повечето от идващите ракети и дронове са свалени, само че минимум седем цивилни са убити и незнаен брой хора са затрупани под руините, оповестиха украински публични лица.

Зеленски сподели, че силите на Кремъл са употребявали огромно многообразие от оръжия, в това число балистични и крилати ракети.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат сподели, че Русия " явно е изстреляла всичко, което имат " против цели в Украйна.

В Киев интензивно работи украинската система за противовъздушна защита, се споделя в известие на Виталий Кличко в информационното приложение " Телеграм ". Кличко съобщи, че петима души са ранени в украинската столица.

Съобщава се също за пожари в жилищна постройка и в склад в Киев.

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че в ръководения от него град има един умрял и осем ранени в резултат на съветските офанзиви.

Приблизително 18-часовата офанзива, която стартира в четвъртък и продължи през нощта, удари шест града, в това число столицата Киев и други области от източна до западна Украйна, съгласно управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР