Русия е изстреляла нова вълна от дронове, произведени в Иран,

...
Русия е изстреляла нова вълна от дронове, произведени в Иран,
Коментари Харесай

Русия атакува Киев с дронове. Украйна е свалила повечето от тях

Русия е изстреляла нова вълна от дронове, създадени в Иран, по Киев и покрайнините му. Противовъздушната защита на Украйна е свалила съвсем всички от тях, оповестиха украинските сили в понеделник вечерта.

Няма известия за жертви. Новината идва на фона на продължаващи тежки боеве в Бахмут и към него в източната част на Донецка област.

Тревогата за въздушно нахлуване в началото беше оповестена късно в понеделник в областите Киев, Чернигов, Суми, Днепропетровск, Запорожие и Луганск. По-късно обхвана още Херсон, Житомир и Кировград.

" Руските сили са употребявали 15 ударни дрона " Шахед-136 " за нанасяне на въздушни удари по Украйна, като 14 от тях са били унищожени от украинските военни, заяви в ежедневния си бюлетин Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. " Вероятността за нанасяне на нови ракетни и въздушни удари остава висока по цялата територия на Украйна ".

Сергей Попко , шеф на Киевската градска военна администрация, заяви, че през нощта край украинската столица са били свалени 12 безпилотни самолета.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за детонации в столичните региони Оболон и Святошин. Пожар е обхванал магазин в Святошин, само че той е бил бързо овладян и няма данни за жертви, сподели Кличко. Пожарът е бил провокиран от падащи парчета от свален дрон.

В източната част на страната Генералният щаб заяви, че сраженията се водят на няколко фронта в Донецка област, където украинските сили са отблъснали 62 офанзиви през последното денонощие. Руските сили не престават да правят офанзива след офанзива към Бахмут - опустошения миньорски град, който се трансформира в епицентър на настъплението на Москва.

Напоследък съветските военни ускориха и обстрела на Мариинка и Авдиивка - два следени от Украйна града в покрайнините на град Донецк, който от 2014 година е под контрола на подкрепяните от Москва сили.

В Адвдиивка съветският обстрел е спрял всички публични услуги, а общинските чиновници са били евакуирани. В града са останали единствено към 2000 цивилни от предвоенното население от към 30 000 души. Виталий Барабаш, шеф на военната администрация на Авдиивка, сподели, че непрекъснатите съветски бомбардировки са трансформирали града в " място от постапокалиптични филми ".

По-рано в понеделник украинският президент Володимир Зеленски направи изненадващо посещаване на фронтовите позиции в региона Запорожие, където се срещна и с ръководителя на нуклеарния контрол на Организация на обединените нации Рафаел Гроси, с цел да обсъдят отбраната на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Зеленски сподели пред ръководителя на Международната организация за атомна сила (МААЕ), че не е допустимо да се възвърне сигурността на централата, когато Русия към момента управлява оборудването. Той също по този начин е приказвал за непрекъснатия напън, на който е подложен личният състав на централата от страна на съветските сили.

Боевете през последното денонощие се случиха в миг, когато немският канцлер Олаф Шолц сподели, че Германия е доставила на Украйна 18 от обещаните съвременни бойни танкове " Леопард ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР