Русия е изстреляла 35 дронове камикадзе срещу Украйна в понеделник,

...
Русия е изстреляла 35 дронове камикадзе срещу Украйна в понеделник,
Коментари Харесай

Русия е изстреляла 35 дронове камикадзе срещу Украйна

Русия е изстреляла 35 дронове камикадзе против Украйна в понеделник, от които повечето са били свалени, оповестиха управляващите в Киев. Според украинските военновъздушни сили става дума за ирански дронове " Шахед ", изстреляни от Азовско море. Заради ударите се стигна до спирания на тока. Предупрежденията за въздушни нападения над Украйна продължиха през целия ден.

Съобщава се и за удари против цивилни обекти. 84-годишната Олга от Киевска област споделя, че домът ѝ е опустошен от дрон при офанзивите в понеделник.

" Чувствам се като останалите хора, потърпевши от войната. Знам, че не съм сама. Всички страдат. Всички. Какво да направя - да крещя за помощ? Може да крещиш и да се ядосваш колкото искаш. Така, както вършат целият свят и нашата Украйна ", споделя Олга, гражданин на Киевска област.

На този декор от съветското военно министерство обявиха, че са свалили няколко ракети, изстреляни от украинските сили над Белгородска област.

Володимир Зеленски прикани за още системи за противовъздушна защита страните групата за взаимни експедиционни сили (JEF), ръководена от Англия. На срещата на върха в Латвия английският министър председател Риши Сунак даде обещание поддръжката за Киев да продължи.

" Има три целта, върху които да се фокусираме следващата година. Първият е да подсигуряваме, че предоставяме повече военна помощ и тя дава отговор на обстановката, пред която сме изправени. Това значи повече системи за противовъздушна защита, артилерия, бронирани транспортни средства. Догодина Англия даде обещание да надвиши помощта от 2,3 милиарда паунда, която даде тази година ", съобщи Сунак.

Междувременно от Украйна обявиха, че " няма да се предадат, нито да изпълнят ултиматумите на Русия ", свързани с войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР