Русия е изправена пред предизвикателство за своята стабилност и трябва

...
Русия е изправена пред предизвикателство за своята стабилност и трябва
Коментари Харесай

Мишустин зове руския народ да се обедини зад Путин

Русия е изправена пред " предизвикателство за своята непоклатимост " и би трябвало да остане обединена зад президента Владимир Путин. Това съобщи съветският министър председател Михаил Мишустин след неуспешния съботен бунт на тежко въоръжени наемни бойци, оповестява " Ройтерс ".

Съгласно постигнато късно в събота съглашение, което смекчи рецесията и предотврати възможни кръвопролития, Кремъл разгласи, че наемниците от групировката " Вагнер " ще се върнат в базата, а техният лидер Евгений Пригожин ще се реалокира в Беларус. Всички наказателни обвинявания против него и неговите бойци ще бъдат свалени.

В първия обществен коментар на почитан съветски чиновник от този момент насам, по време среща на държавното управление съветският министър председател прикани за национално единение пред напъните на Запада да подкопае Русия.

" Основното в тези условия е да подсигуряваме суверенитета и независимостта на нашата страна, сигурността и благосъстоянието на жителите ", акцентира Мишустин - технократ, назначен за министър-председател през 2020 година

" Затова е изключително значимо обединяването на цялото общество, трябва да действаме дружно, като екип, и да запазим единството на всички сили, обединени към президента ", настоя той.

Мишустин, някогашен началник на Федералната данъчна работа на Русия, разкритикува и Запада.

" Както означи президентът, на практика цялата военна, икономическа, осведомителна машина на Запада е ориентирана против нас ", означи той.

В събота Путин съобщи, че протестът на наемниците от " Вагнер " е заплашил самото битие на Русия и се зарече да смаже групировката.

Оттогава обаче той не е коментирал обществено трагичните събития нито съглашението, подписано с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР