Русия е изпратила списък с 13 въпроса до Техническия секретариат

...
Русия е изпратила списък с 13 въпроса до Техническия секретариат
Коментари Харесай

Русия изпрати на ОЗХО списък с въпроси за случая „Скрипал“

Русия е изпратила лист с 13 въпроса до Техническия секретариат на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), свързани с отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, съобщи ТАСС, цитирайки известие на съветското външно министерство.

„ Постоянното посланичество на Русия към ОЗХО изпрати на Техническия секретариат на организацията лист с въпрос, свързани с изфабрикуваното против Русия дело на семейство Скрипал “, се споделя в изказването, оповестено на уеб страницата на министерството.

Москва желае да знае: каква помощ е изискал Лондон от Техническия секретариат; каква информация и доказателства е предоставил; кой е оглавявал групата от специалисти на ОЗХО, посетила Великобритания; и в кои сертифицирани лаборатории ще бъдат осъществени проучванията.

Освен това Русия желае да научи удостоверение на какви данни е поискала Англия – дали единствено на обстоятелството, че е употребявано нервнопаралитично вещество, или че то се отнася към типа, именуван „ Новичок “ в западните страни.

Други въпроси се отнасят до присъединяване на Франция в следствието, в това число дали Техническият секретариат е разрешил шерването на информация със страни от Европейски Съюз и дали Франция е предавала материали от личното си следствие на ОЗХО.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР